Kursus i makrofotografering med Morten Hilmer

Kursus i makrofotografering med Morten Hilmer

© Morten Hilmer

3 tips til makrofotografering fra Morten Hilmer

Naturfotograf Morten Hilmer giver gode råd til makrofotografering. Du kan lære endnu mere på hans kursus.

3. marts 2017

Naturfotografen Morten Hilmer lever og ånder for naturen. Han har været med i Siriuspatruljen, og har en stor forkærlighed for de arktiske egne, når han fotograferer. 

Morten Hilmer holder dog også af at komme helt tæt på med makroobjektivet, og her får du tre af hans bedste tips til makrofoto.


1. Perspektiv
Kom helt ned i niveau med det, du fotograferer. Det giver et mere naturligt perspektiv, og så få du ofte større afstand til baggrunden. Dette hjælper til med at få en god baggrundssløring.

2. Husk paraply

Tag en hvid paraply med i fotorygsækken - den er uundværlig til to ting: læ og opblødning af lyset, hvis det er for skarpt.

3. Vælg den rigtige brændvidde. 

Ofte er det en fordel med en længere tele som eksempelvis 150mm, når du fotograferer insekter, så du ikke skal så tæt på. 

De kortere brændevidder er gode stort set alt andet, da du kan komme helt ind under eksempelvis ret små planter. Et godt allroundobjektiv er en 100 mm.

Kom på fotokursus i makrofotografering

Morten Hilmer afholder snart et kursus i makro, hvor du kan blive endnu bedre til at fange det helt små motiver. 

Her lærer du at komme helt tæt på motiverne, og har du ikke før prøvet kræfter med makro, har du virkelig nogle super spændende billeder og gode oplevelser til gode. 

Makrofotografering åbner døren for en hel anden verden af motiver, end vi er vant til, for med det rigtige udstyr kommer vi utrolig tæt på og arbejder med ekstrem små dybdeskarpheder. 

Det giver fantastiske muligheder for at arbejde kreativt med motiv og baggrund, så vi både kan lave dokumentariske men også kunstneriske billeder. Vi kommer til at arbejde meget med indstillingerne på kameraet og brug af nyttige hjælpemidler, og så skal vi fordybe os i det allervigtigste – nemlig det at kunne se motiverne.

Læs mere på om kurset her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...