Ekstremt nærportræt af insekt - makro

8000 makrobilleder per insekt

Levon Biss' fascination for insekter kombineret med passion for fotografi har resulteret i disse ekstreme makrobilleder.

29. april 2016

Med projektet "Microsculpture" har den britiske reklamefotograf Levon Biss taget makrofotografering til et helt nyt niveau.

Hvert enkelt af de færdige billeder er skabt af omkring 8000 enkelte billeder, som lagt sammen. De er fotograferet med 36 megapixel kamera med et 10x mikroskopobjektiv monteret på et 200 mm objektiv.

Med den ekstreme forstørrelse bliver dybdeskarpheden meget lille, og derfor skal der mange billeder til, for at få fokus og detaljer over hele billedet.

Hver del belyses forskelligt

Levon Biss har kameraet monteret på et elektronisk stativ, som han kan programmere til at tage billeder med 10 mikrometers (0,01 mm) mellemrum. Til sammenligning er et menneskehår omkring 75 mikrometer bredt.

microsculpture ekstrem macro

Han fotograferer insektet i 30 dele, som bliver belyst forskelligt med flash for at fremhæve de smukke detaljer på netop den del af insektet.

Til sidst bliver de mange billeder lagt sammen i Photoshop for at skabe det færdige billede med den fulde dybdeskarphed og detaljerigdom på hele insektet.

Fra start til slut tager det omkring 3 uger at fotografere, behandle og retouchere hvert enkelt billede.

Helt tæt på

projektets hjemmeside kan du zoome ind på billederne og se dem helt tæt på. Tjek det ud, for det er virkelig imponerende!

Billederne fra "Microsculpture" bliver udstillet på Oxford University Museum of Natural History i perioden 27. Maj – 30. Oktober 2016. Her kan du se insekterne forstørret til meterhøje print.

På videoen her kan du se hele forløbet - fra udvælgelsen af insektet til de endelige storformatprint til udstilling eller salg:

Microsculpture from Levon Biss on Vimeo.

Billederne er brugt med fotografens tilladelse.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...