Skyline fotografering

Storladne skylines

Med helikoptere, stilladser i 350 meters højde og nye avancerede teknikker rykker Beno Saradzic skyline-fotos flere etager op, men han vil ikke bo i storbyen.

11. marts 2016

For mig er det frossen musik, en poesi fremstillet af stål, beton og glas. Jeg ser ikke blot bygninger og gader. Jeg ser drømme, håb, det storslåede og geniale hos menneskeheden, jeg ser herlige fyldige og tårnhøje former, der dansker i lys og mørke som noder i et musikstykke. En by er som en gigantisk og uendelig koncert. Når jeg står på et tag på en skyskraber og komponerer mit billede, føler jeg mig som dirrigenten af dette enorme orkester, der bare venter på mit signal.

Sådan siger byfotografen Beno Saradzic, der har vundet flere prestigefulde priser i sit fem år korte liv som fotograf. Krig og kriser fik den 47 årige tidligere 3-d-designer til at skifte karriere, og så fandt han sig pludselig forelsket i fotografiet. Læs om hvordan han kan lugte tåge, om kun at sove hver anden dag, om en skelsættende 24. januar, hvor han fik sit livs billede på toppen af Abu Dhabi, og få hans vilde tricks til bedre bygningsbilleder. Find også ud af, hvorfor han i dag helst bor uden for byen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...