Ekstern harddisk til backup

Med en ekstern harddisk klarer du en del af backuppen, men der skal lidt mere til.

© Shutterstock

Backup af billeder på den sikre måde

Vil du sikre dine billeder mod alle farer, kan du ikke nøjes med en enkelt backup. Her kan du se, hvordan du laver en sikker backup af dine billeder og videooptagelser.

Alle ved, at man skal lave backup, men det kan alligevel knibe med at få det gjort. Der findes dog nærmest ingen gode grunde for at udskyde det, for det er hverken dyrt eller besværligt.

Det er bare vigtigt, at du sørger for at lave backup på den rigtige måde. Du skal nemlig have mindst to sikkerhedskopier af dine billeder ud over de oprindelige filer, som ligger på din computer.

Den ene kopi gemmer du på en ekstern harddisk. Her sørger du for jævnligt at lave backup, så nye filer fra computeren også bliver sikkerhedskopieret. I dag kan du få en ekstern harddisk med stor kapacitet for et godt stykke under 1000 kroner.

Skal det være helt simpelt, kopierer du bare mappen med billeder fra computeren til den eksterne harddisk ved at trække mappen over på ikonet for den eksterne harddisk i Denne pc eller på skrivebordet.

Hav altid en ekstra backup udenfor hjemmet

Den anden kopi gemmer du uden for huset. På den måde er filerne ikke i fare, hvis dit hjem bliver udsat for fx indbrud eller brand. 

Du kan gemme filerne på en anden ekstern harddisk, som du fx opbevarer på dit arbejde eller hos en bekendt, men du skal huske jævnligt at tage den med hjem og overføre nye filer indimellem.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...