Fotogalleri på nettet

Vi har tidligere kåret tjenesten SmugMug som det bedste fotogalleri på nettet. Her fortæller vi om alle de stærke funktioner, der gør SmugMug til vores personlige favorit.

16. august 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om fotogallerier på nettet.

Da vi i nummer 8/2011 testede 13 fotosites, var det kun SmugMug, der opnåede topkarakteren på fem stjerner. Høj billedkvalitet og brugervenlighed afgjorde sagen, men der er også et væld af funktioner, som gør SmugMug til det sikre valg for fotoentusiasten. Faktisk har flere af os på DIGITAL FOTO brugt tjenesten privat et stykke tid, så nu er tiden inde til at gå i dybden med det stærke fotogalleri.

Det er måske ikke alle, der umiddelbart kan se fidusen i at betale for et fotogalleri, når der er gratis udgaver af eksempelvis Picasa eller Flickr. Men de begynder faktisk også at koste noget, når man gerne vil lægge rigtig mange fotos op. Og så er der lige det med at kunne have en personlig fotohjemmeside, der danner en mere eksklusiv ramme om ens pletskud end fx Flickr, som har et lidt kedeligt layout. Det er heller ikke alle, der vil vise deres favoritfotos frem et sted, hvor hovedformålet er sociale relationer.

Med SmugMug kan man skabe sit helt eget webdesign og endda benytte eget domænenavn, så ingen af dine besøgende faktisk har nogen anelse om, at de er kommet til en avanceret fototjeneste, men tror, at du er en haj til at skabe lækre fotogallerier.

I artiklen fortæller vi om alle styrkerne ved SmugMug og forklarer blandt andet, hvordan du kan udvide tjenesten til også at fungere som back-up for dine raw-filer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...