Digitizer og tablet smelter sammen

Japanske Wacom er kendte blandt billedbehandlere for deres digitale tegneplader. Nu er firmaet også klar med en tablet-pc, der kan bruges med Photoshop.

20. august 2013

Vil man have ultimativ kontrol med musemarkøren på computeren, vælger mange at bruge en digital tegneplade, også kaldet en digitizer. Det er blandt andet en fordel i billedbehandlingen, da man meget præcist kan bruge alle maleværktøjerne. Wacom er traditionelt leveringsdygtige i digitizere af høj kvalitet, og nu laver firmaet også tablet-pc’er.

Den nye Cintiq Companion Hybrid fungerer som en traditionel digitizer med indbygget skærm, når man kobler den til computeren. Her kan man altså tegne direkte oven på fx Photoshops brugerflade. Når man tager stikket ud, fungerer Cintiq Companion Hybrid som en Android-tablet. Den har en Nvidia Tegra 4-processor og fås med 16 eller 32 gigabytes hukommelse.

Wacom er også klar med Cintiq Companion, som er en tablet-pc, der kan køre den fulde version af Windows 8, så man altså kan have blandt andet Photoshop med på farten. Processoren er en Intel Core i7, og den fås med en SSD-harddisk på 256 eller 512 gigabytes.

Skærmstørrelsen på begge modeller er 13,3 tommer, og opløsningen er 1920 x 1080 pixels. Der medfølger en holder samt en digital pen, der kan registrere tryk i 2048 niveauer, til begge, og man kan købe et tastatur som tilbehør. De nye tablet-computere skulle komme til salg i september

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...