Optimal kontrol i Photoshop

For den seriøse billedbehandler er en digital pen og en tegneplade et uundværligt redskab. De nye modeller har fået endnu flere spændende muligheder, så nu er det tid til at kigge nærmere på alt det, der får din billedbehanling op i et helt nyt gear.

24. juni 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får optimal kontrol i Photoshop med en digitizer.

Når man først har vænnet sig til at bruge en digitizer, er der ingen vej tilbage. Musen ryger direkte i skammekrogen, når der skal kæles for pletskuddene under billedbehandlingen. Hvor musen er tung og klodset, er den digitale pen både let og præcis. Og så kan du arbejde i timevis uden at stå tilbage med en øm skulder og hånd, der skriger på en tur til fysioterapeuten.

Afslappet greb: Det er langt mindre anstrengende at arbejde i lang tid med en digital pen. Man skal fx ikke løfte skuldrene for at flytte en mus rundt. Du behøver desuden ikke røre ved tegnepladen for at flytte markøren.

Stor præcision: Det er svært at skulle følge nogle linjer præcist med en mus, når man fx skal fritskrabe. Det klarer en pen mere præcist og meget nemmere. Gode tegneplader har en præcision på 5000 linjer per tomme.

Variation: En digital pen sikrer, at du enten kan ændre på en pensels størrelse eller styrke alt efter, hvor kraftigt du trykker med den. Helt på samme måde som med fx en tusch.

Bestil et abonnement på Digital Foto med en digitizer

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...