© DJI

Ny DJI Air 3 tager kampen op med flagskibet

DJI Air 3 er opgraderet på flere områder, men er – heldigvis – ikke blevet en af de tunge drenge i klassen. Måske et perfekt valg for den entusiastiske hobbyfotograf?

25. juli 2023 af Nicolai Knudsen

En ny drone er fløjet ind på markedet og har lagt sig til rette lige i smørhullet mellem DJI Mavic 3 Pro og DJI Mavic Mini 3 Pro.

DJI Air 3, som den nye drone hedder, ligger nemlig prismæssigt og vægtmæssigt lige mellem de to populære droner. Men først et kig på specifikationerne, for her er der også nyt.

To hovedkameraer er det blevet til i DJI Air 3 – en klassisk vidvinkel, hvor brændvidden svarer til 24mm med største blænde F1.7, og en tele, der svarer til 70 mm og har største blænde på F2.8. Her placerer den sig altså mellem de to førnævnte droner, der har henholdsvis tre og et kamera(er).

Begge kameraer har, modsat hos Mavic 3 Pro, samme sensor, nemlig en 1/1,3”-sensor, hvilket nogle vil se som en fordel i billedbehandlingen, når man arbejder med farver.

Kameraerne har en opløsning på 48,0 mio. pixels. Video skydes i 4K med 100 billeder i sekundet. Det er muligt at skyde på højkant med 2,7K.

Du kan glæde dig over op til 46 minutters flyvetid. 

>Læs også: Så god er DJI Mavic 3

© DJI

Lettere og klogere DJI Air 3

Der er også opgraderet i DJI Air 3, når det kommer til at undgå at flyve ind i noget. Den har nemlig fået samme avancerede sensorsystem som Mavic 3 Pro, hvor den er i stand til at registrere forhindringer fra alle retninger.

Det måske mest væsentlige, som også ligger i navnet “Air", er, at DJI Air 3 med sine 720 gram sniger sig under grænsen på 900 gram og dermed er underlagt færre restriktioner.

Selv om du ikke får lige så meget frihed som med en Mini 3 Pro, så har du altså lidt flere muligheder for at flyve frit med DJI Air 3 – og så vejer den selvfølgelig også lidt mindre i tasken end storbroren.

Dronen fås i tre forskellige modeller:

  • DJI Air 3 (DJI RC-N2) koster fra 8.200 kr.
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-N2) koster fra 10.000 kr. 
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-2) koster fra 11.500 kr. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...