Brugervenlig blitz

Ny flash fra Nikon er fleksibel, kompakt og let at betjene.

9. august 2013

Nikon har introduceret den nye, brugervenlige blitz SB-300, som skulle være både kompakt, let og fleksibel. Blitzen er kompatibel med producentens system- og COOLPIX-kameraer, og den er udrustet med en tilbehørssko, som gør det muligt at ændre belysningen på billederne ved justering af blitzen. Med et ledetal på 18 kan brugeren oplyse motiver selv i svagt lys og hjælpe med at belyse små detaljer, blødgøre skyggefulde områder og kompensere for kraftigt modlys.

Flashhovedet kan vippes op til 120 grader, så man kan fotografere fra anderledes vinkler. Man undgår flade billeder ved at reflektere lyset fra blitzen i taget eller på væggen, eller vipper hovedet for at gengive motivet i et blødt lys for at opnå vellykkede indendørsportrætter.

Blitzen understøtter Nikons i-TTL flashstyring, så man kan aktivere langtidssynkronisering, fjernelse af røde øjne og andre flashfunktioner fra kamerahuset for at skabe en naturlig belysning. SB-300 bruger to AAA-batterier og leveres med et blødt etui. Flashen sælges til en vejledende udsalgspris på 995 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...