Flottere fotos med ringflash

Din ordinære blitz giver nemt grimme slagskygger og ujævnt lys, mens en cirkelformet blitz løfter både dine portrætbilleder og makrofotos. Læs, hvordan du nemt kommer i gang.

15. juli 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om ringflash.

At fotografere med blitz er både udfordrende og sjovt, og med den rette teknik kan man tage meget flotte billeder. Et klassisk problem er dog de hårde skygger, som lyset fra en traditionel blitz ofte kaster.

Det kan man arbejde sig ud af på mange måder, fx ved at bruge flere lyskilder, dæmpe blitzlyset med en diffuser eller rette blitzen væk fra motivet. En både bedre og lettere løsning er at bruge en såkaldt ringflash, der med sit jævne lys ophæver skyggerne og samtidig åbner for mange sjove og kreative effekter for både makro- og portrætfotografer.

I modsætning til en traditionel blitz, som er monteret oven på kameraet, er ringflashen monteret omkring kameraets objektiv. Da lyset fra ringflashen kommer fra det samme plan som objektivet og hele vejen rundt, undgår man ganske enkelt, at få skygger på optagelser helt tæt på. Derfor er ringflashen også ideel til makrooptagelser, fordi man slipper for de hårde slagskygger, som kan lægge interessante detaljer i mørke.

I artiklen her får du overblik over de forskellige typer af ringflash og får optagetips.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...