Læs også

Sony HVL-F58AM

Stor test af eksterne blitz

Gode fotos i den mørke vinter kræver en ekstern blitz, hvis lyset skal falde flot og naturligt på motivet. Der er kommet flere nye topmodeller, men der er også et par overraskelser i den lave prisklasse.

Ikke et ondt ord om naturligt lys, men der er situationer, hvor en blitz bare ikke er til at undvære. Det kan være til en fest, fødselsdag eller anden begivenhed, hvor du skal have gode billeder i en fart, og hvor lysforholdene er håbløse. I de situationer kommer man nemt ud for blandingslys, modlys, svagt lys, ja kort sagt alt hvad der kan ødelægge et godt billede. Den indbyggede blitz kan redde nogle situationer, men langt fra alle. Med en kort rækkevidde på kun et par meter, en begrænset lysspredning og et direkte og hårdt lys svarer det til at gå ud i en snestorm med en vindjakke på. Det er bedre end ingenting, men helt utilstrækkeligt, hvis tingene skal gøres ordentligt rent fotografisk. Dertil kommer, at en indbygget blitz suger rigtig meget strøm fra kameraets batteri.

I denne artikel tester vi både originale og uoriginale blitz til Canon, Nikon, Micro Four Thirds-kameraerne fra Olympus og Panasonic samt til Pentax og Sony.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...