Canon Pixma MP630

Test af Canon Pixma MP630

Den superhurtige MP630 er en elegant multiprinter, som kan klare de fleste opgaver og krav fra kontorfolk og fotoentusiaster. Både billedkvaliteten og softwaren imponerer, men især det heftige arbejdstempo er fremragende.

9. januar 2009

Med den nye printer fra Canon lykkes det på fornem vis at forene et elegant og forfinet design med en arbejdsiver, som virkelig imponerer.

Bag det matte og sølvfarvede plasticmateriale med de bløde, afrundede kurver gemmer sig en solid og imponerende maskinkraft. Noget, der især giver sig udslag i et fremragende arbejdstempo.

Blot to minutter og fire sekunder tager det at printe et A4-billede til kant i den bedste kvalitet. Her er Canon mere end dobbelt så hurtig som en række af konkurrenterne. Et billede på 10 x 15 cm klarer printeren på 47 sekunder. Begge dele er gode resultater.

Noget længere tager det at installere den medfølgende software, som er på dansk. Her måtte vi vente knap 17 minutter, hvilket Canon har kunnet klare hurtigere med tidligere PIXMA-printere. Softwaren bakker fint op om alle facetter, både når det gælder print og skan. Den vejleder udmærket med at vælge den rigtige papirtype samt udskriftsstørrelse.

Forbedret farvegengivelse

PIXMA MP630 er udstyret med Canons nye blæktype, som hedder ChromaLife 100+, og printeren har fem separate blækpatroner, der benytter det nye blæk. ChromaLife 100+ giver forbedret farvegengivelse, hvor de sorte og de grå nuancer bliver fremstillet mere neutralt, mens de røde nuancer omvendt skulle få mere dynamik og dybde. Nyt ved blæktypen er desuden, at farvestofbaseret blæk indgår sammen med pigmenteret sort blæk for at sikre bedre skarphed.

Sammen med den nye blæktype har Canon også lanceret nogle nye papirtyper, blandt andet Photo Paper Pro Platinum PT-101 samt Photo Paper Pro II PR-201. Papirtyper, som fås fra størrelsen 10 x 15 cm op til A3+, selv om MP630 højst kan printe i størrelsen A4.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 01/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...