Test af rejsestativer

Et kompakt fotostativ er nærmest uundværligt, hvis man fx vil skyde langtidseksponeringer på rejsen. Alt for ofte efterlader man stativet derhjemme, fordi det er for stort og klodset. Her tester vi nogle gode bud på kompakte og lette stativer.

24. juni 2015

Et godt fotostativ behøver ikke være stort og tungt, og skal du af sted på ferie, hvor et stativ vil være en god ledsager, så skal du kigge efter markedets kompakte rejsestativer. Der findes allroundstativer, som klarer alle opgaver, men ved du, at dit nye rejsestativ kun skal bære familiens system- eller spejlreflekskamera og primært bruges på ferie eller små fototure, er der ingen grund til at købe et stort og dyrt kulfiberstativ, som klarer otte kilo.

I testen er næsten alle stativer konstrueret i kulfiber. Er vægten ikke så vigtig, kan du ofte spare en del penge ved at vælge versioner i aluminium.

Der er ret stor forskel på både størrelse, pris og vægt hos de testede stativer, så uanset om du er på jagt efter et minimalistisk rejsestativ eller et mere stabilt, men stadig kompakt hverdagsstativ, så kan vores test guide dig til det rigtige valg.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...