Eye-Fi skrotter sd-kort af sikkerhedshensyn

Eye-Fi skrotter sd-kort af sikkerhedshensyn

Eye-Fi skrotter nu flere af deres populære sd-kort med wi-fi af sikkerhedshensyn.

4. juli 2016

Ejere af lidt ældre sd-kort med wi-fi fra Eye-Fi kan se frem til, at store dele af funktionaliteten af kortet snart vil ophøre.

EyeFi har nemlig besluttet at stoppe supporten af 14 produkter og produktkategorier inklusive deres meget populære X2-kort. Fra den 16. september vil den server, der er nødvendig for at sd-kortene holder sig opdaterede, blive taget ned og supporten dermed ophøre.

Ifølge Eye-Fi er det bekymring for sikkerheden omkring den oprindelige implementering af sikkerheden, der går helt tilbage til 2007, hvor de første Eye-Fi-kort kom på markedet, der har fået selskabet til at træffe den drastiske beslutning. “Denne sikkerhed har vist at være sårbar”, skriver selskabet i en mail til kunderne.

Rabat på nye kort

Eye-Fi tilbyder ingen hjælp for opgradering af eksisterende produkter, men lover en rabat på 20 procent til eksisterende kunder, der ønsker at købe nye kort, der ikke er omfattet af skrotningen.

Blandt de påvirkede modeller er kort, der er kommet på markedet så sent som i marts 2015, men som stadig kan findes hos forhandlere eller i internetbutikker.

Eye-Fi har været særligt interessant for fotografer, da disse sd-kort har givet wi-fi til hurtig lagring af billeder på en server eller en computer – også selv om kameraet ikke havde indbygget wi-fi.

De berørte produkter er ifølge Eye-Fi alle X1-produkter, 4GB Geo X2, 4GB Connect X2, 8GB Explore X2, 8GB Mobile X2, 8GB Pro X2, 16GB Pro X2, Visioneer X2, SanDisk X2, Eye-Fi Center til Mac og Windows, Eye-Fi app til Android og iOS og Eye-Fi Center web app.

Elektronikgiganten Ricoh, der også står bag Pentax, købte tidligere på året Eye-Fi.

Læs meddelelse fra Eye-Fi her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...