Så vilde er de hurtige XQD-kort

Så vilde er de hurtige kort

De særlige XQD-kort er langt hurtigere end CF. Se forskellen, når et Nikon-kamera med hver sin korttype dyster.

27. oktober 2015

Et hurtigt kort kan gøre forskellen på, om man får pletskuddet med hjem eller ej. Nikon Asia har lavet en video, hvor de skyder med henholdsvis et hurtigt CF-kort og et XQD-kort i et D4S-kamera, og forskellen er markant.

Når udløserknappen holdes nede, kan kameraet med et CF-kort skyde 110 raw-billeder, før bufferen er fyldt, og det tager efterfølgende otte sekunder at tømme bufferen. Med XQD-kortet tager kameraet 200 raw-billeder, og bufferen er tømt efter fem sekunder.

Nikon Asia prøver også at skyde i ti sekunder, hvorefter de holder en pause på tre sekunder og skyder igen. Det gør de i alt ni gange, og med XQD-kortet får de i alt 1073 billeder, mens CF-kort når at modtage 785 fotos.

Endelig skal billederne overføres til computeren, hvor det går tre gange så hurtigt at hente billeder ind fra XQD-kortet. Til testen bruger Nikon Asia en Sony G-serie XQD-kort med en hastighed på 400 megabytes i sekundet samt et CF-kort med en hastighed på 160 megabytes i sekundet. Du kan se videoen her.

De eneste kameraer, der endnu kan bruge XQD-kort er Nikon D4 og D4S, og så er prisen for kortene noget højere end for et CF-kort. Vi har set XQD-kortet på 32 gigabytes til 1745 kroner, mens et CF-kort med en hastighed på 160 megabytes i sekundet på 32 gigabytes fås for 705 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...