Ligesom kameraer og objektiver, der er i konstant udvikling, er der også sket meget med kamerarygsækkenes funktionalitet.
Fleksibilitet er mere end nogensinde i fokus. Taskerne skal nu kunne rumme både spejlrefleks- eller systemkameraer med et godt udvalg af objektiver, samtidig med at der gerne skal være plads til en lille drone.
Derfor er flere af producenterne begyndt at lave rygsække, hvor du kan vælge særlige indsatser, der passer til forskelligt udstyr og placeres i rygsækkene.
Når god plads er vigtigst
Er du typen, der fra parkeringspladsen blot følger grusstien de sidste kilometer, vil du være godt tjent med en taske, der kan rumme alle de objektiver, filtre og andet udstyr, du kan tænkes at få brug for.

I mange nye kamerarygsække har du adgang til udstyret via den side, som vender ind mod din ryg.
© LoweproGå ikke på kompromis med beskyttelsen
Er du derimod friluftsmenneske, der kører langt på ski eller mountainbike med udstyret på ryggen og med risiko for styrt, har du brug for maksimal beskyttelse.
Så er det en fordel, at polstringen er kraftig.
Pas på ryg og skuldre med kamerarygsæk
Ikke mindst som naturfotograf skal du være opmærksom på ergonomien. Du skal ikke vandre ret langt med en tung skuldertaske, før det bliver ubehageligt.
Med den rigtige fotorygsæk kan du heldigvis nemt og smertefrit få transporteret selv en tung fotoudrustning frem til de steder, hvor de gode billeder venter, når remmene er indstillet rigtigt. Både remme og hoftebælter skal gerne være velpolstrede, og rygstykket være konstrueret, så der er god ventilation.
Som naturfotograf er det desuden helt essentielt at få plads til en god kikkert i tasken, så du let kan spotte alle motiver på lang afstand.
Lige nu kan du få en professionel kikkert i kompakt design med Digital FOTO. Læs mere om det vilde tilbud her.

Det er smart, hvis der er flere adgangsmuligheder til udstyret, så du hurtigt kan få kameraet frem fra kamerarygsækken.
© ManfrottoDe små detaljer tæller
Når du skal købe ny fotorygsæk, er det altså vigtigt at selve grundkonstruktionen er i orden og passer til formålet. Rygsækken skal være ordentligt udført. Det gælder syninger, foring, materialer og lukning.
Ruminddelingen skal desuden gerne være fleksibel, så rygsækken kan bruges med forskellig slags udrustning, og det skal gerne være muligt at fastgøre et stativ.
Endelig er det ret praktisk, hvis rygsækken har et indbygget regnslag, så du kan modstå et kraftigt regnvejr på turen.
I Gearguiden kan du læse vores test og anmeldelser af markedets bedste fotorygsække og -tasker.
Læs en test af fotorygsække i bladet
I Digital FOTO nummer 4/2018 tester vi ti rummelige fotorygsække med masser af smarte finesser, og med stor forskel på både funktionalitet og kapacitet.
Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs testen med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.