Luxi

Brug iPhone som lysmåler

Med et lille stykke nyt tilbehør og en app kan du bruge din telefon som lysmåler, der hjælper dig til at få endnu bedre eksponeringer.

17. februar 2014

Kameraets indbyggede lysmåler kan kun tjekke det lys, som reflekteres fra motivet frem for det lys, som rammer det. Det betyder, at sneen ofte bliver grå, og at fx en sort hest bliver overbelyst. Derfor bruger mange professionelle stadig en ekstern lysmåler, der tjekker styrken fra lyskilden. Ved at indstille kameraet efter den eksterne lysmålers forslag, får man så bedre eksponeringer.

Eksterne lysmålere er normalt forholdsvis dyre, men nu kan du få en langt billigere løsning. Luxi er en lille diffusionshætte, som man sætter hen over iPhones frontkamera, og ved hjælp af den tilhørende app kan man måle lyset. App’en kommer med forslag til indstilling af blænde, lukkertid og ISO, som man så kan indstille manuelt på kameraet.

Luxi koster 165 kroner uden fragt og afgifter, og app’en af samme navn kan hentes gratis i App Store. Modsat mange andre lysmålere kan Luxi dog ikke bruges til flash-fotografering. Den fås i versioner til iPhone 5 og 5s samt til iPhone 4 og 4s.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...