Stor test af makroobjektiver

23 makroobjektiver i kæmpetest

For første gang kan du se næsten alle markedets makroobjektiver testet på de samme motiver under samme forhold. Se eksempelvis, hvor gode de er, om du behøver købe originalt, og om dyrt er bedre end billigt. Hele 23 objektiver er med i feltet.

I vores test har vi haft fat i alle markedets mærker, og for første gang tester vi dem alle i samme test.

Det er blevet til 23 objektiver, og vi har testet de uoriginale på flere kameramærker for at se, om der er forskel i ydeevnen.

Det krævede ti forskellige kamerahuse fra Micro Four Thirds til fullframe at teste dem.

Forskellige brændvidder

Objektiverne går fra 30 mm til 150 mm.

Skal du skyde i naturen, især dyr og insekter, vil du være bedst stillet med en lang brændvidde, der giver god afstand til motivet og derfor ikke så let skræmmer dyrene væk, når du kommer for tæt på. Du får også finere baggrundssløring på de lange brændvidder.

Du er dog godt kørende på 90-105 mm, når brændviddeforlængelsen er indregnet.

Pris og kvalitet hænger sammen

De testede objektiver ligger prismæssigt fra 1700 kroner til 8400 kroner - både det dyreste og det billigste i øvrigt fra Sony.

Kun et enkelt objektiv kommer under karakteren 8, og det er Samyangs 100 mm F2,8, som klarede sig ringe til Canon, men som viser sig at være et ok køb for Nikon-brugere.

Generelt viser testen, at pris og kvalitet følges ad. Ikke desto mindre klarer de billigere modeller sig også godt, så du behøver ikke tømme bankkontoen for at komme godt i gang med at fotografere makro.

Vi har testet makroobjektiver fra Canon, Fujifilm, Nikon, Sony og Pentax, ligesom vi angiver, hvilke der kan bruges til Mikro four thirds.

Læs hele testen i det nye blad 12/2016, som er på gaden nu. Som abonnent kan du downloade testen gratis herover. Her får du også et nemt overblik over, hvilke mærker, der fungerer til netop dit kamera.

> Kom godt i gang med makro med disse 3 tips til makro

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...