AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR

Endnu stærkere 70-200 mm-objektiv fra Nikon

Nikon er på banen med et hurtigere, lettere og bedre 70-200 mm-objektiv. Et nyt tilt/shift-objektiv er ligeledes med i repertoiret.

19. oktober 2016

Et zoomobjektiv med høj lysstyrke og et brændviddeområde på 70-200 mm står øverst på ønskelisten hos mange fotografer, og Nikon har i dag lanceret en ny og forbedret version. Den nye AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR skulle både være hurtigere, lettere og mere praktisk.

Blandt andet er objektivets autofokus-tracking blevet forbedret, hvilket er en fordel ved serieoptagelser. Billedstabiliseringen tager fat i samme øjeblik, udløserknappen trykkes halvt ned, og den har nu fået indstillingen SPORT VR, hvor søgerbilledet er endnu mere stabilt ved motiver i hurtig bevægelse.

Optisk har objektivet også fået en opgradering med blandt andet en fluorit-linse, så det nu ifølge producenten har fremragende billedkvalitet helt ud til kanten.

Fokusafstanden er nede på 1,1 m, objektivets knapper er blevet mulige at tilpasse efter behov, og så er zoom- og fokusring byttet om for bedre balance.

AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR er i handlen 10. november til en vejledende pris på 24.995 kroner.

Nyt specialobjektiv

Desuden lancerer Nikon et nyt tilt/shift-objektiv på 19 mm, der er specielt godt til fotografi af arkitektur, kunst og landskaber.

Med et tilt/shift-objektiv kan man rette styrtende linjer og ændre skarphedsplanet direkte i optagelsen, da det kan knækkes og forskydes. I forhold til tidligere tilt/shift-objektiver fra Nikon har man med det nye PC NIKKOR 19 mm f/4E ED endnu større fleksbilitet, når man bruger både tilt og shift, takket være en særlig dobbeltlagsrotation.

Objektivet kan købes fra 27. oktober til 30.995 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...