Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Endnu længere ud

To nye Fujifilm-objektiver rammer markedet til efteråret, og med tilføjelserne markerer Fujifilm, at de vil være med blandt de store spillere

Fujifilm klar med ny vidvinkel, tele og tre andre spændende objektiver

Nyheder står i kø hos Fujifilm, der opruster med hele fem nye ambitiøse objektiver, heriblandt en ny tele og en ultravidvinkel.

21. juli 2018 af Louise Hagemann

Fujifilm har haft travlt på fabrikken og annoncerer nu hele fem tilføjelser til udvalget af optik til deres spejlløse X-serie.

I første omgang handler det om to spændende objektiver, der er klar dette efterår.

Ny 200 mm fra Fujifilm

Først og fremmest træder Fujifilm nu for alvor ind på den store scene, der ellers har været mandsopdækket af Canon, Nikon og Sony – nemlig med en 200 mm tele, der appellerer til både professionelle og seriøse entusiaster.

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Seriøst indspark

Den nye 200 mm-tele fra Fujifilm appellerer både til professionelle og seriøse entusiaster. 

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR, der svarer med brændviddeforlængelse svarer til 305 mm, er perfekt til dyr, sport og lignende. Teleobjektivet kommer i en pakke med en vejrforseglet 1.4x telekonverter, der altså kan hive brændvidden op på 280 mm – tilsvarende 427 mm – med en blænde på F2.8.

Fokusmotoren skulle være hurtig og stille, og den indbyggede billedstabilisering klarer fem trin. Det mat-sølvfarvede objektiv er konstrueret til at modstå støv og fugt og operere i ned til -10 grader, og frontlinsen har en fluor-belægning, der afviser skidt og fingeraftryk.

Telekonverter 1.4x
Endnu mere længde

Telen kommer i en pakke med en 1.4x telekonverter, der giver en effektiv brændvidde på 305 mm.

Objektiv og konverter kommer til oktober, og prisen for pakken forventes at ligge omkring 42.000 kr.

Fujifilm klar med ultravidvinkel

Kort efter, nemlig i november, er Fujifilm klar med en ultravidvinkel, der egner sig perfekt til landskaber, koncerter og meget mere. Det drejer sig om deres kraftigste vidvinkelzoom til X-serien til dato, XF 8-16mm F2.8 R LM WR, hvilket med forlængelse bliver til 12-24 mm. 

XF 8-16mm F2.8 R LM WR
Ægte kraftkarl

Den hidtil kraftigste vidvinkel fra Fujifilm rammer markedet til november.

Fujifilm lover hurtig og stille fokusering og en nanobelægning, der reducerer reflekser. Også denne optik modstår støv og fugt og kan klare ned til -10 grader.

Prisen forventes at lande omkring 16.000 kr.

Blænderekord på vej

Desuden har Fujifilm fyldt deres objektiv-lineup ud med yderligere tre optikker, der er klar i løbet af de næste år.

I 2019 kan man således glæde sig til en kompakt fast vidvinkel, XF16mm F2.8 R WR, og en klassisk zoom med stabilisering, XF16-80mm F4.0 R OIS WR.

I 2020 kommer en – måske endnu mere spændende – tilføjelse. Her er Fujifilm nemlig klar med en ultra lysstærk prime, XF 33mm F1.0 R WR, som ser ud til at blive det første objektiv til spejlløse kameraer med autofokus og en imponerende maks. blænde på F1.0. Med brændviddeforlængelse vil det svare til 50 mm F1.5.

Her nedenfor kan hele Fujifilms objektivoverblik ses (på engelsk).

Fujifilms objektiv-line-up

Opdateringer til en række Fujifilm-kameraer

Desuden er der opdateret firmware klar til en række Fujifilm-kameraer, blandt andet X-Pro2, X-T2 og GFX 50S. I X-Pro2 er der fx nu mulighed for at skræddersy søgerbilledet.

Find firmwaren her.

Læs også: Perfekt rejsekamera med stor sensor fra Fujifilm

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...