Laowa 12mm F2.8

Ny 12 mm-vidvinkel med styr på forvrængning

Venus Optics lover med deres Laowa 12mm F2.8 Zero-D-objektiv at have elimineret den forvrængning, der ellers er på vidvinkelobjektiver.

8. august 2016

Laowa 12mm F2.8 ZERO-D er et nyt ultravidvinkelobjektiv fra Venus Optics, der lover billeder helt uden forvrængninger.

Oprindeligt bad firmaet om 10.000 dollars på iværksætterportalen Kickstarter, men her mindre end tre uger inden kampagnen udløber, har selskabet fået støtte på næsten 500.000 dollars eller over 3,3 mio. kroner til objektivet, der har en brændvidde på 12 mm og blænde F2.8.

Normalt vil ultravidvinkelobjektiver med meget kort brændvidde medføre forvrængning, som vi kender det fra fiskeøjeobjektiver, men det har Laowa helt styr på, så ikke alene forbliver de rette linjer i billedet rette - skarpheden vil også være ens på tværs af motivet, som ellers er en anden udfordring med ultravidvinkelobjektiver.

Laowa 12mm

Billede taget med det nye Laowa 12mm-objektiv

Bedst til full-frame

Objektivets egenskaber er opnået ved at samle objektivets 16 elementer i ti grupper med en vægt på lige omkring 600 gram.

Udsalgsprisen forventes at ligge lidt over 8000 kroner, men det er stadig muligt at opnå rabat ved at forudbestille objektivet på kickstarter.com.

Objektivet er beregnet til full-frame-kameraer og passer i første omgang til Canon, Nikon, Pentax og Sony.

Læs mere om Laowa 12mm F2.8 ZERO-D og Kickstarterkampagnen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...