Olympus er klar med et nyt lysstærkt objektiv

Er man til gadefotografi, arkitektur- eller landskabsbilleder, og har et Micro Four Thirds-kamera, så kan man glæde sig over Olympus nyeste objektiv, der tilmed er dejligt lysstærkt.

15. november 2012

Olympus har i dag lanceret objektivet M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8, som skulle byde på en fremragende billedkvalitet i en let og meget kompakt form. Den lysstærke blænde på F1.8 giver ikke blot nemmere motivsøgning med mulighed for kreativ baggrundssløring - objektivet klarer også fotografering uden stativ i svagt lys. Har man et Olympus PEN-kamera, kan man desuden glæde sig over kameraets indbyggede billedstabilisering. Brændvidden er 17 mm. Indregner man brændviddeforlængelsen på 2,0x, svarer det til 34 mm.

For at fotografen kan gribe øjeblikket og nemt tage spontane, helt skarpe billeder, har den nye optik en smart snapshot-fokuseringsmekanisme. Det er rigtig smart til gadefotografi, hvor man ofte skal handle hurtigt. Her flyttes skarphedspunktet til den ønskede afstand blot ved at skubbe afstandsringen. Drejes ringen ændres afstanden inden for det område der vises på optikken, hvor der også er en markering for dybdeskarpheden.

Objektivets autofokus fungerer ganske lydløst, takket være den såkaldte MSC-motor. Det gør også objektivet velegnet til videooptagelser. Linsernes overflade har fået den specielle Olympus ZERO-overfladebehandling, som løfter billedkvaliteten betragteligt. Prisen for M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8 er 4295 kroner. Som tilbehør fås en modlysblænde i metal og et specielt optikdæksel med Olympus-logo.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...