Sigma, Tamron, Samyang og Tokina producerer fremragende objektiver.

Du har længe kunnet få fornuftige blitz og fx actionkameraer fra tredjepartsproducenter - men objektiverne er også godt med.

© Redpixel.pl/Shutterstock

Spar penge med uoriginale objektiver

For få år siden var uoriginalt sjældent lig med præstationer, der kunne sætte originale objektiver til vægs. Men tiderne er ved at skifte. Her er fire spændende - og uoriginale - objektivnyheder.

14. juni 2017 af NM

Vil du gerne have knivskarpe objektiver, der koster markant mindre?

Tidligere har objektiver fra tredjepartsproducenter som Samyang, Sigma, Tamron og Tokina haltet på kvaliteten i forhold til originalerne, men den forskel er godt på vej til at svinde ind. 

En af de store fordele er udvalget. Uanset om du bruger fx Canon, Nikon eller Sony, så er der et gigantisk udvalg af objektiver til netop din kameramodel, dit behov og ikke mindst dit budget - og det er uanset, om du jagter en lille prime eller et stort teleobjektiv med høj lysstyrke.

Koreansk finesse fra Samyang

Samyang har primært holdt sig til faste objektiver med manuel fokus, men det seneste skud på stammen AF 35mm F2.8 FE, er mærkets tredje objektiv med autofokus. 

Objektivet passer til Sonys serie af spejlløse full-frame-kameraer med E-fatning, fx Alpha7, og er en meget kompakt sag på bare 85 gram. 

Samyang AF 35mm F2.8 FE er netop introduceret og får en europæisk pris på 299 euro - godt 2200 kroner.

Samyang laver objektiver til mange kameramærker, herunder Canon, Fujifilm og Nikon samt kameraer med Micro Four Thirds-sensor. Indtil videre er der dog kun autofokus i tre objektiver til Sony. 

Samyangs objektiver klarer sig generelt godt, når vi tester dem - især når vi kigger på pris i forhold til kvalitet. 

Samyang AF 35mm F2.8 FE

Samyang AF 35mm F2.8 FE er netop introduceret og får en pris omkring 2200 kroner. Skal du have et originalt objektiv, skal du regne med at slippe næsten det dobbelte.

© Samyang

Sigma jagter de store 

Alene i år har objektivproducenten Sigma præsenteret en række objektiver, der øger presset på de store mærker som Canon og Nikon.

Objektiver på 24-70 mm og F2.8 har været et format, som især Canon og Nikon har været mestre i længe, men det nye Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art kan meget vel lave om på dette. 

Optikken blev introduceret i februar, men ventes først at komme til Danmark i løbet af sommeren.

Sigma leverer i øvrigt også fremragende primes til DSLR – senest Sigma 85 mm F1.4 Art, som scorede 9.0 i vores test.  Faste objektiver er ellers et område, som kameraproducenterne indtil for et par år siden havde helt for sig selv. 

Læs også: Sigma lancerer 4 drømmeobjektiver til full-frame

Sigma Art er nogle fantastiske objektiver

Sigmas serie af Art-objektiver får ros i tests over hele verden. Kvaliteten er i top, mens prisen er markant lavere end producenternes tilsvarende modeller. 

© Sigma

Tamron udfordrer på superzoom

Også den japanske objektivproducent Tamron har udfordret de store på hjemmebanen. 

I foråret lancerede de det nye 70-200mm F2.8 G2, som har fået en meget fin modtagelse. 

Vi testede forgængeren i fjor og var ligeledes imponerede over den - vi ser frem til at få det nye G2 i hænderne.

Generelt er Tamron leveringsdygtige i gode objektiver til fine priser. De har længe haft et godt marked for især allroundobjektiver som 18-200 mm.

Tamron AF 18-270mm F/3.5 -6.3 Di II VC PZD objektiv

Tamrons 18-270 mm F/3.5 -6.3 Di II VC PZD er et fint allroundobjektiv, som koster omkring 2600 kroner.

© Tamron

Tokina puster de store i nakken

Den fjerde af de største uoriginale producenter er Tokina, som også har meldt sig på banen med blandt andet et 24-70 mm til full-frame, som fik ordene "skarp, men langsom" med på vejen, da vi testede det. 

Der er ingen tvivl om, at de store producenter som Canon, Nikon og Sony kan mærke konkurrencen. 

Heldigvis for dem er der fortsat mange fotografer, som sværger til originalerne. Indtil videre. 

Redaktionen anbefaler: Objektiver til mobiltelefonen
Du får meget mere ud af dit mobilkamera, hvis du sætter eksterne objektiver på. Så kan du bla. få fiskeøjeeffekt, ekstra vidvinkel og mulighed for at gå helt på tæt blomster og dyr med makro.

Altså udvider du pludselig det kamera, du altid har ved hånden, til at kunne håndtere næsten alle typer af motiver. Og så bliver det bare lidt sjovere at fotografere med mobilen. 

> Lige nu kan du få et 3-i-1-objektivkit til din mobiltelefon med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...