Brugte objektiver


Tips til køb af brugte objektiver

Se, hvad du skal du holde øje med, når du køber brugte objektiver.

23. marts 2016

Objektiver har en langt længere livscyklus end kameraer, og derfor kan du med fordel købe et brugt objektiv.

Hvor skal jeg købe objektiver?

  1. På nettet - Facebookgrupper, dba.dk eller fotofora. Det er typisk her, privatpersoner sætter brugt udstyr til salg. Priserne er gode, og udvalget stort. Sørg for at se en kvittering på sælges køb, og få en skriftlig kvittering med sælgers navn og adresse, når du køber.
  2. Fotoforretning - mange forhandlere har også brugt udstyr. Prisen er typisk lidt højere end ved privat salg, men du får en garanti for at objektivet er testet igennem, og de giver typisk 1/2 års garanti på brugt udstyr. Du får også en kvittering på købet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg køber privat?

  1. Mød altid sælger og prøv objektivet på dit kamera. Test det både ved store og små blændeåbninger, tjek at autofokus virker og undersøg objektivets generelle stand for ridser mv.
  2. Medbring en bærbar computer og kortlæser, så du kan tjekke billederne for skarphed og objektivfejl på en ordentlig skærm, inden du indgår en handel.
  3. Send ikke objektiver med posten. Én ting er postvæsenets håndtering af pakken, noget andet er sælgers evne til at pakke ting ind. Hvis en forsendelse er nødvendig, så sørg for at pakken er forsikret korrekt.

Hvad med prisen på objektivet?

  1. Besparelsen på brugte objektiver varierer meget - alt efter objektivets stand. Tjek brugtpriserne på andre udgaver af det relevante objektiv på nettet og sammenhold det med objektivets kvalitet.
  2. Hvis du bliver tilbudt objektiver meget billigt, er det muligvis for godt til at være sandt. Professionelle fotografer har typisk registreret deres objektiver hos producenten (Canon, Nikon mv.), så med de professionelle objektiver kan du evt. tjekke serienummeret med producenten, hvis du mistænker at det er stjålet.

På linket nederst på siden kan du downloade en større version af billedet herunder, hvor du kan se i detaljer, hvad du bør undersøge, inden du køber et brugt objektiv.

Brugte objektiver

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...