Perfekte farver fra skærm til print

Er du træt af, at billederne på din skærm aldrig matcher de færdige print, så er der hjælp at hente. Med de nyeste kalibreringsenheder undgår du nemlig både at spilde tid og bruge unødige papirmængder på at ramme plet.

Selv om man har købt en spritny computerskærm, kan man ikke være sikker på, at farvegengivelse og kontrastforhold er korrekte. Har du en gammel skærm, skal du være opmærksom på, at skærmens evne til at gengive farver og kontrast ændres med alderen, og resultatet er i begge tilfælde, at de print, man laver, ser skuffende anderledes ud på papir, end når billederne ses på skærmen. Det er naturligvis utilfredsstillende, når man har brugt lang tid på at kæle for sine fotos i billedbehandlingen og egentlig synes, man har valgt de rigtige indstillinger i printerdriveren.

Løsningen er at justere sin skærm, så den gengiver både farver og kontrast korrekt. Det kaldes at kalibrere sin skærm, og til det formål bruger man et særligt værktøj, som placeres på skærmen. I denne artikel viser vi, hvordan du bruger dem. Det er i øvrigt vigtigt at nævne, at du skal kalibrere skærmen med jævne mellemrum, fx én gang om måneden. Skærme viser farver forskelligt, og farvebalancen rykker sig over tid.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...