Så er der kamera i iPad

Onsdag aften præsenterede Apple anden generation af tavle-computeren iPad. Nu er der kommet kamera både på for- og på bagsiden, og så er hastigheden sat i vejret.

3. marts 2011

Da den første iPad blev lanceret, gik der otte måneder, før den kom i danske butikker. I går præsenterede Apple den nye iPad 2, og den kan vi købe allerede 25. marts. Modsat første generation er der nu kommet kamera i iPad. På fronten sidder et kamera med VGA-opløsning på 640 x 480 pixels, som kan bruges til fx videosamtaler. Desuden er der et kamera på bagsiden. Apple har endnu ikke offentliggjort opløsningen, men det kan bruges til videooptagelser i HD-opløsning på 1280 x 720 pixels og kan også tage stillbilleder.

Blandt de medfølgende programmer finder man Photo Booth, som man kender fra Mac-computere. Her kan man lave fx sjove ansigter ved hjælp af forskellige effekter, der lægges på de billeder, man tager med kameraet. Da man også kan optage video, fås redigeringsprogrammet iMovie nu også til iPad.

Der er kommet en helt ny processor med navnet A5 i iPad 2. Den skulle være dobbelt så hurtig som den tidligere A4-processor. Ifølge Apple kan grafik afvikles op til ni gange hurtigere med den nye processor.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...