Mand står på ski med acitonkamera

Med et lille actionkamera på hjelmen kan du få fantastiske videoer fra din tur på løjperne. 

© Shutterstock

Derfor kan du ikke undvære et actionkamera til skiferien

Et actionkamera kan utrolig meget, og de små modeller bliver kun bedre år for år. Der er mange gode grunde til at tage et actionkamera med på ski, og dem får du her.

Skiferien byder på mange flotte motiver, som kun kan fås, når man er langt oppe på fjeldet. 

Men for at få fotos og video med hjem fra højderne er det ofte nødvendig at have det rigtige kamera med, og det vil ofte være et actionkamera. 

Nedenfor forklarer vi grundene til, at det er sådan. 

Hård skal beskytter udstyret

De fleste systemkameraer og objektiver er ikke bygget til den hårde medfart, de kan få, når de tages med op i højderne. 

Når dit dyre udstyr ligger i en rygsæk eller lignende, får det også nemt stød og slag, hvis du fx falder, og det har hverken ryggen eller kameraet godt af. 

Her er actionkameraet ideelt, da det er bygget til at modstå slag og styrt. I mange tilfælde er de også endnu bedre vejrforseglet. 

Mand bruger selfiestang til at tage billede på bjergtop med sit actionkamera

Selv på de vildeste eventyr kan actionkameraet være med og dokumentere ethvert vigtigt øjeblik med et skarpt ultravidvinkelperspektiv. 

© Shutterstock

Afviser fugt

De fleste nyere actionkameraer kan også prale af endnu en evne, som de større og dyrere systemkameraer ikke kan. 

De er helt vandttætte, og mange kan endda klare en tur under vandet, hvilket også betyder, at actionkameraet nemt klarer fugt og kondens, der opstår, når sne fx smelter i tasken, eller du bevæger dig fra en varm café og ud på pisten igen.

Størrelsen er en fordel

Den begrænsede størrelse og vægt er endnu et plus i actionkameraets bog, fordi det ikke trætter på samme måde at have det med i lommen i forhold til større systemkameraer. 

Det bedste kamera er altid det, man har med sig, men hvis man tager hjem, før lifterne lukker, fordi man er for træt af at slæbe et stort kamera med sig rundt, så får man ikke de bedste billeder. 

Kvinde med actionkamera monteret på sin skihjelm

Actionkameraer er som regel simple at optage billeder og video med, på grund af nemme autoprogrammer, og selvom man godt ved, hvordan man skal indstille et systemkamera, kan det være sjovt at skyde med et kamera, hvor man blot skal fokusere på at få gode kompositioner.  

© Shutterstock

Som øjet ser det 

En anden mulighed actionkameraet giver dig, er et spændende perspektiv, som får det til at se ud som om, at billedet af taget ud gennem dine øjne. 

Der findes nemlig til flere af de mest populære actionkameramodeller seler, så kameraet kan fastspændes på brystet eller på din skihjelm. 

Du kan også få klemmer, så du kan montere kameraet på din skistav, og bruge den som selfiestang. 

Da de fleste actionkameraer er udstyret med brændvidder på mellem 16 mm og 24 mm, kan du også sagtens invitere venner og familie med på billederne. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...