GoPro Hero 6 - opdateret version af GoPro Hero 4 og GoPro Hero 5
Actionkamera

GoPro HERO6 Black er efterfølgeren til de populære GoPro Hero 4 og 5 med mange spændende opdateringer. 

© GoPro

Første test af GoPro HERO6 Black

Som nogle af de første i verden har vi fået fingre i det nye actionkamera fra GoPro. Læs her, om det lever op til vores forventninger.

3. oktober 2017 af Klaus Nygaard

På et pressemøde den 28. september lancerede GoPro deres nye actionkamera, GoPro HERO6 Black, og vi var med. 

Vi har i dagene siden leget med kameraet, der først og fremmest imponerer, når det gælder billeder per sekund.

GoPro HERO6 kan nemlig filme med op til 200 billeder i sekundet. Det er en fordobling af tidligere bedrifter og skyldes den nye kraftige billedchip GP1. 

Den høje billedfrekvens er perfekt til ekstreme slow motion-optagelser, hvor de mange billeder giver en flydende billedkvalitet.

Her kan du se en af vores testoptagelser, hvor vi arbejder med netop slow motion. 

Actionkamera med stemmestyring

Kameraet tager også stillbilleder på 12,0 mio. pixels. De minder om dem fra en mobiltelefon, så det er først og fremmest videokameraet, der tænder os. Her går opløsningen op til 4K med en billedfrekvens på 60.

Også det dynamiske område imponerer os. Kameraet skifter lynhurtigt eksponering mellem mørke og lyse motiver, og rummer mange detaljer i yderområderne.

Stemmestyringen er smart. Når kameraet fx er monteret oppe på cykelhjelmen, kan man sætte en optagelse i gang ved at sige "GoPro start recording", og det virker fint.

Actionkameraet klarer vand og mudder

Også den indbyggede digitale billedstabilisering er god. Den korrigerer på tre akser, så selv om man cykler eller løber, mens man optager, får man rimelig rolige optagelser. Resultatet er dog ikke på niveau med en gimbal, altså det flydende ophæng man kender fra kameradroner.

Vi har også haft GoPro HERO6 med i vand og mudder. Det er vandtæt til ti meter uden undervandshus, og vores lille test var da heller ikke noget problem.

Hold øje med Gearguiden her på sitet, hvor vi senere bringer en fuld anmeldelse af kameraet.

Indtil da kan du her se vores unboxing-video, hvor vi viser, hvad du får med i kassen. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...