Rødt Olympus Tough TG-6 kamera i mudder

Den nyeste model i Tough-serien er proppet med smarte funktioner, der giver bedre billeder i actionfyldte situationer. 

© Olympus

Olympus Tough TG-6 er kameraet til sommerens vandsprøjt

Med det nyeste actionkamera fra Olympus kan du komme helt tæt på motiver over og under vand – og få imponerende dybdeskarphed med få klik.

22. maj 2019 af Sarah Marie Winter

Hvis du leder efter et kamera, der kan tåle, at du taber det i sandet på stranden, tager det med under vandet på snorkelturen eller sprøjter mudder på det under cykelløbet, så er det nye Olympus Tough TG-6 et ret godt bud.

Det er kun et år siden, Tough TG-5 blev lanceret, men det er alligevel lykkedes Olympus at finde plads til et par yderst nyttige funktioner i det lille kamerahus. 

Her er de tre, vi er mest begejstrede for. 

Hænder holder om rødt Olympus Tough TG-6

Hvis du er interesseret i makrofotografi, er der flere gode grunde til at overveje Olympus Tough TG-6.

© Olympus

1. Digital telekonverter giver 8x zoom

Står du på sidelinjen til et cykelløb, eller er du på vandretur og spotter en rovfugl, så kan du med Olympus Tough TG-6 få et større udsnit af motivet end før. 

En ny digital telekonverter fordobler nemlig zoomfaktoren fra den 4x optiske zoom til maksimalt 8x zoom.

2. Fem forskellige undervandsindstillinger

Under havoverfladen gemmer der sig en verden af fascinerende motiver, og Olympus Tough TG-6 har fået fem forskellige undervandstilstande, herunder en mikroskoptilstand, der giver mulighed for at fotografere motiver ned til en cm fra frontglasset. 

Ligesom TG-5 er den nye model vandtæt ned til 15 meter, og hvis du vil endnu længere ned, kan du supplere med undervandshuset TG-059, der giver mulighed for at fotografere og optage video helt ned til 45 meter. 

> Læs også: 5 tips til bedre undervandsfotos. 

3. Forbedret focus stacking-funktion

Som de tidligere Tough-modeller har TG-6 en focus stacking-funktion, hvor du kan indstille kameraet til at tage flere billeder af samme motiv med forskellig fokuspunkter, som så flettes sammen for at få større dybdeskarphed i billedet. 

Som noget nyt kan du nu indstille det antal skud, kameraet skal tage. Det mindste er 3 skud og det højeste er 10 skud, hvilket er mere end de 8 skud, TG-5 kunne tage. 

Sort olympus kamera

Kameraet fås ligesom sidste model i rød og sort. 

© Olympus

Ny skærm, anti-reflekterende belægning og datostempel

Ud over de store nyheder er TG-6 også blevet opgraderet med en LCD-skærm med en opløsning på 1.04 mio. pixels, hvilket er noget højere end de 460.000 pixels, sidste model bød på.

Desuden har begge sider af sensorens forseglingsglas fået en anti-reflekterende belægning, og så er der nu mulighed for at give billeder et tids- og datostempel.

TG-6 er i butikkerne fra begyndelsen af juli. 

Du kan læse vores nyeste anmeldelser af kameraer og andet udstyr lige her i Gearguiden. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...