WestLicht Photographica Auction Leica O

Gammelt Leica slår verdensrekord i pris

Normalt er investering i kameraudstyr ikke den mest guldrandede forretning, men en helt særlig model har netop indbragt ejeren godt 16 millioner kroner.

16. maj 2012

Hvis du har arvet et ældgammelt Leica-kamera, som bare ligger og samler støv, så er det nok en god idé at finde det frem og få styr på modelnummeret. Du kan nemlig være ekstrem heldig og stå med en mindre formue. I weekenden blev et Leica O-Series solgt til den nette sum af 2,16 millioner Euro – svarende til godt 16 millioner danske kroner.

Det skete hos WestLicht Photographica Auction i Østrig. Sælgeren havde lagt ud med at forlange 300.000 Euro, så vedkommende er sikkert svært godt tilfreds med at have indbragt en ny verdensrekord, hvad angår pris. Et lignende kamera blev sidst solgt for 1,32 millioner Euro.

Der er tale om et unikt Leica O-Series, der kun blev produceret omkring 25 af tilbage i 1923. Modellen skulle teste markedet og var forløberen for Leica A. Det solgte kamera havde serienummeret 116, er i fremragende stand og fungerer uden problemer. Spørgsmålet er så, om man til den pris overhovedet tør bruge kameraet til at tage fotos med. Du kan se billeder af Leica O-modellen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...