Engangskamera på bordet til en fest


© Shutterstock

Genoplev nostalgien ved et engangskamera

Engangskameraet vækker mange minder. Det var formentlig dit første kamera nogensinde, men faktisk har det også sine fordele i dag.

25. marts 2020

For mange var engangskameraet det første kamera. Det første kamera, som var dit ene og alene.

Sidenhen er det formentlig blevet skiftet ud med en dyrere og bedre model, men måske er det på tide, du genovervejer mulighederne ved et engangskamera?

Hvad kan du bruge et engangskamera til i dag? 

Et engangskamera har faktisk sine klare fordele. Selv den dag i dag. Det er nemlig stadig billigt, og alle kan manøvrere det. Det gør det ideelt til fester og bryllupper, hvor engangskameraer på bordene er et festligt indslag.

Ved at stille engangskameraer på bordene til din næste fest, så inviterer du dine gæster til at interagere med hinanden, og på denne måde får du også nogle anderledes billeder.

En anden god anledning til at bruge et engangskamera er sammen med dine børn. Du kan nemt sprede din glæde ved fotografi til dine børn, hvis de får et engangskamera i hånden. Det er desuden en oplagt mulighed for at se verden gennem deres øjne. 

> Læs også: Polaroid-kameraet vender tilbage

Engangskamera på bordet til et bryllup

Sæt engangskameraer på bordene til festen, og lad dine gæster være med til at forevige aftenen.

© Shutterstock

Kvaliteten af billederne fra et engangskamera

Der hersker ingen tvivl om, at et engangskamera er den billige løsning, og kvaliteten er selvfølgelig også derefter. 

Men det som et engangskamera ikke har i kvalitet, det har det måske nærmere i autencitet, da billederne ofte vil bære præg af enten grønne, gule eller røde nuancer. 

Det er måske netop charmen ved engangskameraet, der på samme måde som polaroidkameraet bygger på teknologi fra fortiden.

Engangskamera med hvid baggrund

Engangskameraet består i princippet kun af et simpelt plasticobjektiv og et plastic cover, som omslutter den film, som tages ud og fremkaldes, når den er fuldt eksponeret.

© LMVH Shutterstock

Hvordan virker et engangskamera?

Et engangskamera bliver solgt med det formål, at det kun kan bruges én gang. I kameraet sidder der en filmrulle parat, når du køber kameraet, og hver gang du ønsker at tage et billede, skal du manuelt dreje den takkede skive øverst til venstre på engangskameraet mod højre. 

Når skiven ikke kan drejes mere, er engangskameraet parat til brug.

De fleste engangskameraer viser, hvor mange billeder der er tilbage på filmrullen, og når filmen er brugt, så afleverer du hele kameraet til din lokale fotobutik. Du kan endda også aflevere dit engangskamera til de fleste supermarkeder.

Du kan vælge mellem at få billederne på print, men du kan også få dem digitalt. Hvis du får billederne digitalt, så kan du lægge billederne direkte ind på din computer, tablet eller mobiltelefon. På den måde kan du endda efterbehandle lyssætningen på billederne i Photoshop og Lightroom.

> Se video: I dybden med Lightroom - flottere lys med filtre.

Billede af barn med engangskamera

Giv et engangskamera til barn for på den måde at dele din glæde omkring fotografering.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...