Nikon COOLPIX A1000

COOLPIX A1000 er det ene af to nye kompaktkameraer fra Nikon.

© Nikon

Kompaktkameraet Nikon COOLPIX A1000 er spækket med lækkerier til lav pris

Med det nye Nikon COOLPIX A1000 får du 4K-video, raw-optagelser og hele 35x zoom i et billigt lommekamera.

Skal du have et lille og fikst kamera, der både kan fange hele udsigten og komme tæt på detaljer, har Nikon et attraktivt nyt bud.

Nikon COOLPIX A1000 har nemlig 35x optisk zoom, der svarer til 24-840 mm, så man både kan fange store pladser på storbyferien og zoome ind på detaljer på en statue. 

Tilmed kan kameraet skyde i raw-format, så du har optimale muligheder for at justere i billedbehandlingen, og i forhold til forgængeren A900, har den nye model indbygget søger og mulighed for at optage 4K-video. 

Lysfølsomheden er på maksimale ISO 6400.

Nikon COOPIX A1000

Kompaktkameraet har en fleksibel skærm på 3,0 tommer, som er berøringsfølsom.

© Nikon

Flere funktioner end konkurrenterne

Det nye Nikon COOLPIX A1000 har en kraftigere zoom end konkurrenter som Panasonic Lumix DC-TZ90 og Sony Cyber-shot DSC-HX99 med 30x zoom.

Sonys model kan godt nok nå op på ISO 12.800, men vores erfaringer siger, at de færreste kompaktkameraer leverer en overbevisende billedkvalitet her. 

Et andet alternativ er det lidt billigere Canon PowerShot SX740 HS, der godt nok byder på 40x zoom, men ikke kan skyde i raw og ikke har søger. 

Nikon COOLPIX A1000 har en berøringsfølsom skærm på 3,0 tommer, hvor man fx kan vælge fokus eller udløse kompaktkameraet med et fingertryk. 

Skærmen kan i øvrigt vippes op og ned. 

Kameraet er i butikkerne fra den 24. januar. Prisen er 3299 kroner. Du kan læse mere om kameraet her.

Kompaktkamera går helt tæt på

Hvis dit kommende kompaktkamera ikke nødvendigvis skal kunne ligge i en lomme, og du har brug for endnu mere zoom, så har Nikon endnu en nyhed. 

Kompaktkameraet Nikon COOLPIX B600 har nemlig 60x zoom, der dækker hele 24-1440 mm. Til gengæld må du undvære raw og søger. Nikon COOLPIX B600 er ude hos forhandlerne i løbet af februar og koster 2495 kroner. 

Du kan læse mere om kameraet her.

Nikon COOLPIX B600

Med superzoomkameraet Nikon COOLPIX B600 får du også adgang til kreative programindstillinger og fx en makrofunktion.

© Nikon

Redaktionen anbefaler: Lækker kamerataske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og rummelig skuldertaske en god investering.

I vores nye kamerataske er der et separat rum til din tablet, så du let kan have den med på tur og overføre billeder fra kameraet med WiFi.

Du kan få tasken med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Tasken alene har en værdi på 399 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...