Panasonic Lumix DC-TZ90
Nyt lommekamera

Panasonic Lumix DMC-TZ90 har 30x zoom.

© Panasonic

Masser af zoom og 4K i lommestørrelse

Panasonic er ude med et nyt kompaktkamera, TZ90, der har både masser af zoom og video i 4K, men til gengæld ikke fylder meget.

20. april 2017 af Louise Hagemann

Panasonic er klar med en ny rejsekammerat, nemlig et kompaktkamera i lommeformat med 30x zoom. 

Panasonic Lumix DC-TZ90 måler blot 11,2 x 6,7 x 4,1 cm – det vil sige, at det størrelsesmæssigt er i retningen af en iPhone 6, dog lidt kortere og nogle cm tykkere.

Læs også: Nyt objektiv med kraftig vidvinkel fra Panasonic

Med TZ90 i lommen får du ud over den kraftige zoom fra LEICA DC VARIO-ELMAR-objektivet, der rækker fra 24 til 270 mm, også en opgraderet sensor på 20,2 mio. pixels og muligheden for at skyde 10 billeder i sekundet med en autofokus, der ifølge producenten er klar på 0,1 sekund.

Træk billeder ud af 4K-video

Desuden får du video 4K med 30 billeder i sekundet, hvor du kan vælge det bedste ud med en opløsning på 8,3 mio. pixels – det er nok til at kunne printe pletskuddet i A3.

Panasonic Lumix DC-TZ90
Klar til selfie

Skærmen på Panasonic Lumix DC-TZ90 kan nu vippes op, så den peger frem.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-TZ90 har elektronisk søger og optager i raw, og du kan slå dig løs i både manuelt program samt blænde- og lukkertidsprioritet. 

Kameraet har også smarte funktioner som Post Focus, hvor du kan ændre fokus, efter billedet er taget, og Focus Stacking, hvor du kan lege med dybdeskarpheden ved at kombinere flere fotos i ét.

Styr på selfies med Lumix

Selfie-showet har naturligvis også fået en opgradering. Skærmen kan nu vendes, så den peger fremad, og kameraet kan indstilles til automatisk at tage selfies, uden du skal trykke på udløserknappen.

Kameraet kan oplades gennem et USB-stik, og er der adgang til wi-fi, kan det kobles til en smartphone eller tablet.

Den vejledende pris lyder på 3999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...