Sony ZV-1 II

Sony ZV-1 II måler 10,6 x 6,0 x 4,7 cm og vejer bare 292 gram.

© Sony

Sony ZV-1 II: Let kamera med masser af vidvinkel

Sony ZV-1 II fra Sony er et kompaktkamera med en stor 1”-sensor. Modellen byder på kraftigere vidvinkel og professionelle muligheder til foto og video.

Sony ZV-1 II er en stærkt opdateret udgave af kompaktkameraet ZV-1. Kameraet, der kun vejer 292 gram, har fortsat en stor 1”-sensor på 20 mio. pixels, men især objektivet byder på spændende nyt. I stedet for et zoomobjektiv, som svarer til 24-70 mm i den gamle model, får du nu et område svarende til 18-55 mm.

Sony har således prioriteret mere vidvinkel frem for moderat tele. I et kompaktkamera som ZV-1 II med mange stærke videofunktioner giver det fin mening. Ultravidvinklen er nemlig perfekt til sefieoptagelser, hvor du ikke kun får dig selv med i billedet, men også meget af baggrunden.

>Læs også: Alt hvad du skal vide om actionkameraer

Sony ZV-1 II

Kameraet har en berøringsfølsom skærm, som kan vinkles i alle retninger.

© Sony

Smart vej til sløret baggrund

Optikken har et blændeområde, som går fra F1.8 på 18 mm til F4.0 på 55 mm. Den høje lysstyrke gør det ikke bare nemmere at skyde i svagt lys – den giver også bedre mulighed for at opnå en sløret baggrund.

Ønsker du netop en sløret baggrund, har kameraet også en smart Bokeh-knap. Når den trykkes ind, ændres blænden automatisk, og baggrundssløringen træder til, helt uden du selv skal vælge blænde.

Kameraet kan både skyde i raw- og jpeg-format, mens video klares i 4K med 30 billeder i sekundet. Her er det muligt at optage i professionelle formater som Cinematic Vlog og gemme sine egne presets. Der medfølger en lille vindhætte til de indbyggede stereomikrofoner.

Prisen for Sony ZV-1 II er 8.000 kroner.

>Læs vores anmeldelse af Sony ZV-1 II her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...