Sony har lanceret RX100 Mark III

Stærk i svagt lys

Sony har lanceret RX100 Mark III med indbygget søger og lysstærk optik.

Med Sony Cyber-shot RX100 III skulle det blive lettere at fotografere i svagt lys. Optikken er nemlig det lysstærke ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8, der både giver mulighed for at optage fx landskaber på vidvinkel og portrætter med en vellykket uskarp baggrund. Der er også et indbygget ND-filter, som giver mulighed for at lave fx slørede billeder af vand i bevægelse.

En anden tilføjelse er den optrækkelige OLED Tru-Finder med høj kontrast, som skulle give et lyst og detaljeret billede, når man holder kameraet op til øjet. Søgerens optiske overflade har en såkaldt ZEISS T-belægning, som skulle reducere refleksioner. Der er også en indbygget en øjesensor, som automatisk skifter mellem søgeren og skærmen.

Den store cmos-sensor er baggrundsbelyst og af typen Exmor R med 20,1 mio. pixels. Sensoren bakkes op af den nyeste BIONZ X-processor, der er tre gange hurtigere end sin forgænger. Skærmen er af typen Xtra Fine på 3,0 tommer, som kan drejes 180 grader, så man kan tage selvportrætter med strakt arm. Kameraet har desuden indbygget NFC og wi-fi.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...