Første kig på Huawei Mate 9 Pro

I slutningen af november annoncerede Huawei den nye topmodel Mate 9 Pro på et pressemøde i København. Mate 9 Pro var egentligt kun tiltænkt det kinesiske marked, men nu kommer den til Skandinavien. Vi har i den forgangne måned testet den og her samlet et par af de bedste detaljer.

19. december 2016

Med Mate 9 Pro gik Huawei ud og lovede en række store forbedringer til et smartphonemarked, der især hungrer efter store features – uden at gå på kompromis med batterilevetiden. Indtil videre kan vi kun sige, at Mate 9 Pro løser de to ønsker samtidigt.

Kamera

Mate 9 Pro fortsætter de gode takter fra det seneste samarbejde mellem Huawei og Leica, P9.

Kameraets app er fremragende, og der er igen masser af muligheder. Mate 9 Pro optager i raw, og videooptagelse i 4K er der også. Kameraet i Mate 9 Pro er – trods en lidt større monochrome sensor – på mange måder en snedig opdatering af det, vi så og roste i Huawei P9. Det virker fortsat fremragende.

Batteri

Hardwaren med blandt andet 6 gigabytes ram og en stærk processor lyder ikke umiddelbart som en smartphone, der kan bruges i lang tid mellem hver opladning, men det er blevet løst på en god måde.

Batteriet i Mate 9 Pro er på 4000 milliampere, hvilket er en god del større end det, man får hos konkurrenterne – og det giver lang driftstid, hvilket er virkelig rart at se. Sammen med en ny og hurtigere lader kan du således få en fuld opladning på godt en halvanden time, hvilket vi allerede har afprøvet med succes.

Huawei Mate 9 Pro kan købes i de danske butikker fra i dag, den 20. december. Prisen er 5999 kroner, og Mate 9 Pro findes i to forskellige farver – Space Grey og Champagne Gold.

På hardwaren findes Mate 9 Pro kun i én variant med 128 gigabytes intern hukommelse, der dog ikke kan udbygges med MicroSD, som man har set det hos andre producenter.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...