Huawei P20 Pro

Android-telefonen har en OLED-skærm på 6,1 tommer, der går stort set ud til kanten.

© Huawei

Huawei P20 Pro: Første telefon med tredobbelt kamera

Den nye Huawei P20 Pro har hele tre kameraer på bagsiden og vanvittigt høj opløsning. Det giver flere fordele.

28. marts 2018

Vi er blevet vant til, at flagskibene fra de store mobiltelefonproducenter er udstyret med dobbeltkameraer, der enten bruges til at komme tættere på motivet eller til at øge billedkvaliteten.

Huawei P20 Pro, som er den nye topmodel fra det kinesiske firma, har nu fået tre Leica-kameraer på bagsiden. Det ene har en opløsning på hele 40 mio. pixels fordelt over en usædvanligt stor sensor på 1/1.7”, der opfanger masser af lys.

Det arbejder sammen med et kamera på 20 mio. pixels, som opfanger billedet i gråtoner. Det tredje kamera i Huawei P20 Pro er på 8 mio. pixels med tele, så man har et brændviddeområde svarende til 27-80 mm til rådighed.

> Læs om andre mobilkameraer her

Huawei P20 Pro har vilde ISO-værdier

Udover, at man både har vidvinkel og tele, skulle kombinationen af flere kameraer og en stor sensor også betyde, at telefonen præsterer flot i svagt lys, og ISO kan komme helt op på 102.400.

Man kan også tage billeder med sløret baggrund, og så kan Huawei P20 Pro ligesom Apples telefoner med dobbeltkamera lave billeder med såkaldt såkaldt Portrætbelysning, hvor man blandt andet kan lave en sort baggrund på portrætter.

Faktisk har Huawei P20 Pro et fjerde kamera, der også er lidt ud over det sædvanlige. Frontkameraet er nemlig på 24,8 mio. pixels, så man kan få masser af detaljer i sine selfies.

Huawei P20 Pro pris

Den vejledende pris på Huawei P20 er 6299 kroner. Huawei har også lanceret lillebroren P20 med dobbeltkamera og en skærm på 5,8 tommer til 4799 kroner.

Du får meget mere ud af dit mobilkamera, hvis du sætter eksterne objektiver på. Få et 3-i-1-objektivkit til din telefon med 2 nr. af Digital FOTO for 49 kr! Se tilbuddet her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...