Apple iPhone 7

Derfor er vi vilde med den nye iPhone 7

Der er virkelig sket noget på kamera-fronten i den nye iPhone 7. Blandt andet kan du få endnu mere ud af kameraet i billedredigeringen.

7. september 2016

Onsdag aften lancerede Apple den næste generation af iPhone, og på kamerafronten byder iPhone 7 på masser af spændende nyt.

iPhone 7 har et nyt objektiv med en lysstyrke på F1.8, hvor forgængeren er på F2.2. Det betyder, at der bliver lukket op til 50 procent mere ind til sensoren end på forgængeren iPhone 6s. En ny flash er 50 procent lysere og tilpasser farven efter omgivelserne

Der er også kommet optisk billedstabilisering til på iPhone 7, hvilket ellers har været forbeholdt de større Plus-modeller. Stabiliseringen skulle gøre det muligt at bruge lukkertider, der er tre gange længere end med forgængeren.

Endelig raw

Billedsensoren på hovedkameraet i iPhone 7 er stadig på 12,0 mio. pixels, men den er blevet hurtigere og mere effektiv. Frontkameraet er nu på 7,0 mio. pixels mod 5,0 på iPhone 6s. Der er også en ny billedprocessor, der blandt andet skulle sikre hurtig fokus, og at billederne ser flotte ud.

Endnu mere begejstrede er vi dog for muligheden for at skyde billeder i raw-format med iPhone 7, hvilket giver langt bedre forudsætninger for at forbedre billedkvaliteten i den efterfølgende billedredigering.

Apple iPhone 7 Plus & iPhone 7

Den større iPhone 7 Plus har fået to kameraer, som sidder lige ved siden af hinanden. Det ene har et vidvinkelobjektiv, mens det andet har et teleobjektiv. Dermed får man 2x optisk zoom, og man kan bruge helt op til 10x digital zoom. Man vil også kunne tage billeder med en kraftigt sløret baggrund med iPhone 7 Plus. Det kræver dog en opdatering, som kommer senere på efteråret.

Telefonerne kan forudbestilles fra den 9. september og kan købes fra den 16. september. De fås med kapaciteter på 32, 128 og 256 GB. Priserne for iPhone 7 starter ved 5799 kroner, mens iPhone 7 Plus fås fra 6899 kroner. Har du en af de tidligere iPhones, kan du i øvrigt hente det nye iOS 10 fra den 13. september.

Blandt de øvrige forbedringer i iPhone 7 finder man:

  • Live fotos kan nu beskæres, redigeres og bruges i andre apps.

  • Telefonen er stænk- og vandtæt.

  • Skærmen er 25 procent mere klar og har et bredere farveområde.

  • Der er indbyggede stereohøjttalere.

  • Jack-stikket er fjernet, og i stedet kobler man hovedtelefoner til via Lightning-stikket. Der medfølger adapter.

  • Ny A10-processor er dobbelt så hurtig som den forrige A9.

  • Batteriet holder i gennemsnit to timer længere per dag.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...