Apple iPhone X

Den nye topmodel, iPhone X, har et lysstærkt dobbeltkamera.

© Apple

Det kan kameraerne i iPhone 8 og iPhone X

Apple har præsenteret Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus og den spændende nye iPhone X. Her er nyhederne på fotosiden.

12. september 2017 af Kristoffer Engbo

Når man lige kigger på specifikationerne, byder Apples nye smartphones ikke på de store revolutioner i forhold til iPhone 7. Opløsning og lysstyrke på både iPhone 8 og iPhone 8 Plus er den samme som på forgængerne, men bag frontlinsen er der sket noget.

Telefonerne har fået nye billedprocessorer, der blandt andet skulle give bedre HDR-billeder og hurtigere autofokus i svagt lys. Og så skulle iPhone 8 være bedre til at håndtere billedstøj. Billedsensoren er blevet større og hurtigere og indhenter angiveligt 83 procent mere lys.

Apple iPhone 8 Plus og iPhone 8

iPhone 8 Plus har en skærm på 5,5 tommer, mens den er 4,7 tommer på iPhone 8.

© Apple

Der er også kommet en ny flash, og den kan indstilles til slow sync, så blitzlyset kombineres med en forholdsvis lang lukkertid. Dermed bliver baggrunden belyst længe nok til, at den ikke bliver helt mørk, mens forgrunden oplyses af flashen.

Den store iPhone 8 Plus har ligesom forgængeren et dobbeltkamera, og den har blandt andet fået en bedre Portræt-funktion, der skulle gøre forgrunden skarp og baggrunden sløret med et mere naturligt resultat. Med den nye funktion Portrætlys kan man give portrætter forskellige professionelle lyseffekter.

Apple iPhone 8 Plus og iPhone 8 splash

iPhone 8 og iPhone 8 Plus modstår vand og støv.

© Apple

På videosiden kan man nu optage slowmotion i Full HD med 240 billeder i sekundet 4K med 60 billeder i sekundet. iPhone 8 og iPhone 8 Plus kommer til salg i slutningen af september.

Flottere selfies med iPhone X

iPhone X, som udtales iPhone ti, da X’et er et romertal, er den nye topmodel blandt Apples telefoner. Den har ligesom iPhone 8 Plus et dobbeltkamera med 12 mio. pixels, men her er begge kameraer udstyret med billedstabilisering, og lysstyrken på teleobjektivet er F2.4 mod F2.8 på iPhone 8 Plus. Vidvinkelobjektivet har en lysstyrke på F1.8 som på iPhone 8 Plus.

iPhone X

Sammen med kameraet på fronten sidder ansigtsgenkendelsen, som bruges, når iPhone X skal låses op.

© Apple

iPhone X har en skærm, der går næsten helt ud til kanten, og med avanceret kamerateknologi genkender den dit ansigt, hvilket bruges, når telefonen skal låses op. Og så kan teknologien også bruges, når man tager selfies med frontkameraet. Her kan man nemlig også lave portrætter med sløret baggrund og lyseffekter. iPhone X skulle komme i butikkerne i november.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...