Den nye Apple iPhone XS

De nye iPhones byder på et elegant fuldskærmsdesign og den kraftige A12-processor, der skulle give et hurtigere kamera. 

© Apple

Her er de fedeste features i iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR

Apple har nu offentliggjort tre nye smartphones – iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Her er de tre features, vi er mest begejstrede over.

12. september 2018 af Sarah Marie Winter

Tager du portrætter og landskabsbilleder med din smartphone, kan du godt glæde dig til, at iPhone XS og iPhone XS Max kommer på hylderne.

For godt nok har dobbeltkameraet på de to nye modeller samme opløsning som sidste års modeller, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X, men udviklerne hos Apple har lagt et par nye, spændende funktioner ind i de nye telefoner.

Funktioner, der potentielt vil kunne udviske grænsen mellem smartphones og spejlrefleks- og systemkameraer yderligere. 

Læs også: Vores første indtryk af iPhone X

Her er tre af de ting, vi glæder os over ved de nye modeller:

iPhone Xs og iPhone Xs Max

De nye iPhones bliver større end nogensinde.

© Apple

1. Justérbar dybdeskarphed i nye iPhones

Det er slut med at ærgre sig over, at du ikke fik en flot baggrundssløring i dit portræt, da du tog billedet. Nu kan du nemlig tilpasse dybdeskarpheden – eller manglen på samme – i billedredigeringen.

Med funktionen "Depth Control" kan du give dit portræt en dybdeskarphed helt ned til F1.4 og dermed få den smukke, eftertragtede bokeh, som det tidligere har krævet et spejlrefleks- eller systemkamera at opnå.

Både bag- og frontkameraet vil få denne funktion.

2. Intelligent HDR

Det bliver også lettere at få detaljer frem i højlys og skygger. Faktisk vil det foregå helt automatisk, hvis du fotograferer med funktionen "Smart HDR".

Hver gang, du tager et billede, vil kameraet tage en række "buffer-billeder" med forskellige eksponeringer, bl.a. en lang eksponering, der skal bringe detaljer frem i skyggeområderne.

Derefter vil kameraet analysere alle billederne, vælge de bedste og smelte dem sammen for at skabe den flotteste og mest detaljerige version af det motiv, du gerne vil fotografere.

3. Video med stereolyd

Ifølge Apple er videokvaliteten i iPhone XS og iPhone XS Max bedre end i nogen anden smartphone. 

Det skyldes blandt andet den større og dobbelt så hurtigere sensor, der gør det muligt at få flottere resultater i svagt lys og et større dynamisk opfang i optagelser med op til 30 billeder i sekundet.

Samtidig giver de fire indbyggede mikrofoner mulighed for at optage lyd i stereo, hvilket er ekstremt effektfuldt, hvis du fx filmer sport. 

> Læs flere nyheder og tips til iPhone her

iPhone Xs og iPhone Xs Max


Bonus: Lettere forbedringer på specifikationer

Ser man på specifikationerne, er der tale om lettere forbedringer af sidste års modeller. De nye iPhones har fået en ny A12-processor, der skulle gøre kameraet endnu hurtigere og bedre.

Ligesom iPhone 8, 8 Plus og X har dobbeltkameraet på bagsiden af iPhone XS og XS Max en opløsning på 12 mio. pixels.

I det ene kamera er lysstyrken dog blevet forbedret fra F2.8 til F2.4. Begge kameraer har optisk billedstabilisering, og telekameraet har 2x optisk zoom.

Udover iPhone XS og XS Max er der også kommet en version, XR, der er større end XS, men til gengæld har LCD-skærm, hvor de andre skærme er med den nyere OLED-teknologi.

De nye iPhones forventes at komme i butikkerne i slutningen af september.

Priser på de nye iPhones bliver:

iPhone Xs 64 GB 8899 kr.
iPhone Xs 256 GB 10.249 kr.
iPhone Xs 512 GB 12.099 kr.

iPhone Xs Max 64 GB 9799 kr.
iPhone Xs Max 256 GB 11.149 kr.
iPhone Xs Max 512 GB 12.999 kr.

iPhone XR 64 GB 6699 kr.
IPhone XR 128 GB 7149 kr.
iPhone XR 256 GB 8049 kr.

> Synes du, at knap 13.000 kroner er i overkanten, kan du udvide din nuværende mobils muligheder med ekstra objektiver til mobilen. 

Få 3-i-1-objektiver til mobilkameraet med to numre af Digital FOTO for kun 98 kroner inkl. porto og eksp. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...