Vilde kamera i iPhone 6S

Så vildt er kameraet i iPhone 6S

Opløsningen er røget i vejret på både billeder og video på de nye iPhone 6S fra Apple, og så er der en ny måde at tage fotos på.

9. september 2015

Ifølge Apple er iPhone det mest populære kamera i verden, og nu har amerikanerne lanceret iPhone 6S og 6S Plus, der er blevet opgraderet kraftigt på kamerasiden. Først og fremmest er opløsningen nu kommet op på 12,0 mio. pixels fra de 8,0 på de tidligere modeller.

Højere opløsning betyder naturligvis flere detaljer, men også større risiko for støj. Apple har dog gjort brug af en særlig pixelteknologi, der skulle give mindre støj og bedre farver.

Som på iPhone 6 er der fasedetektion på billedchippen, hvilket giver hurtig autofokus, og den store Plus-model har optisk billedstabilisering som på forgængeren.

Der er også en ny måde at se sine billeder på i iPhone, som Apple kalder Live Photos. Her optages der både lidt før og lidt efter, at man tager et billede, og dermed man altid se en kort video med lyd af situationen, hvor man tog billedet.

Video optages i 4K-opløsning med de nye telefoner, og frontkameraet er blevet opgraderet, så opløsningen på selfies nu bliver på 5,0 mio. pixels, og hele skærmen kan bruges som flash til selvportrætterne. Den sørger endda for at tilpasse farven på lyset til omgivelserne.

De nye iPhones får også en ny og hurtigere processor, og så får de funktionen 3D Touch, hvor skærmen kan registrere, hvor hårdt man trykker på den, og telefonen kan så reagere på forskellige måder, alt efter om man trykker blidt eller hårdt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...