Få det perfekte selfie med din mobiltelefon

Hvis du vil tage de bedste selfies, skal du følge disse råd. 

© Shutterstock

Sådan får du perfekte selfies hver gang

Den kan vise, hvor du er, hvad du er i gang med - og hvem du er sammen med. Millioner af selfies vælter dagligt ind på de sociale medier - men hvordan får du dit næste selvportræt til at skille sig ud? Her er 4 fif, der hjælper dig på vej.

7. juni 2017 af NM

1. Lyset

Hårdt lys giver stor kontrast mellem højlys og skygger. Det er klassisk fotolære, men gør sig også gældende, hvis du jagter en god selfie. 

For at få et mere neutralt lys, kan du bruge bagbelysing ved at "gemme" solen væk bag dit hoved - dermed får du ikke de hårde kontraster. 

Er du indendøre, bør du forsøge at fotografere i det indirekte lys ved et vindue - det giver altid et fint, jævnt lys. 

2. Vinklen

Tænk over, hvordan du holder mobilen. Hvis du holder den op, får du en selfie med en mærkelig, høj vinkel, og dit ansigt kommer ikke til at se rigtigt ud. Hold i stedet mobilen tættere på, og sørg for at vinklen er lige på ansigtet - det giver bedre resultater. 

Få også smilet med - det gør meget for udtrykket.

3. Øg kvaliteten

Hidtil har langt de fleste, hvis ikke alle smartphones haft et kamera med bedre opløsning og ikke mindst optik på bagsiden.  

Kan du på nogen måde få taget billedet med det bagerste kamera, så får du den bedste opløsning og generelt et bedre billede. 

En ny mobil som HTC's U11 har blandt andet gjort dette nemmere, da du kan udløse kameraet ved at klemme om mobilens sider. 

4. Teknikken

Husk, at du altid får en trådudløser med til din mobil i form af det medfølgende headset. 

Med volumenknapperne kan du udløse kameraet. Det er nyttigt, hvis du fx bruger kameraet på stativ, eller bare vil have den ene hånd fri til kun at holde mobilen stille. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...