Billedredigering på mobiltelefonen: Sådan gør du dine fotos bedre på mobilen
© Le Buzz // Unsplash

Sådan gør du dine fotos bedre på mobilen

Med få tryk på telefonens skærm kan du lynhurtigt forbedre dine mobilfotos. Her guider vi dig til flottere mobilfotos på iPhone- og Android-telefoner.

Du behøver ikke at hente (eller købe) særlige apps for at gøre dine mobilbilleder bedre direkte på telefonen. 

Både Android-telefoner og iPhones har nemlig indbygget billedredigering, der hurtigt kan bringe dine billeder helt i top.

Sådan gør du billederne flottere på iPhone

På en iPhone bruger du blot appen Fotos, hvor alle dine billeder allerede ligger. 

Vælg et billede, og tryk på Rediger.

Ofte skal der ikke andet til end et tryk på tryllestaven i øverste højre hjørne, før dit foto ser betydeligt bedre ud. Funktionen analyserer billedet og tilfører automatisk forbedringer af blandt andet kontrast, eksponering og farver.

Herunder kan du til venstre se originalbilledet. I højre side har vi brugt automatisk forbedring, der har givet mere klare farver og en forbedret kontrast.

Vil du lave andre forbedringer, trykker du på drejeknappen nederst. Nu kan du justere lys, farver og lave billedet om til sort-hvid. Trykker du på pilen ud for hvert af de tre punkter, kommer der yderligere muligheder frem.

Her kan du fx rette farvestik, justere skygger og kontrast med mere. 

Holder du en finger nede på selve billedet, kan du altid se den oprindelige udgave af billedet for at sammenligne. Tryk på OK, når du er tilfreds.

> Læs mere om iPhone

Sådan får du flottere fotos på Android

På langt de fleste Android-telfoner medfølger appen Google Fotos, og ellers kan du hente den gratis i Google Play. Den kan i øvrigt også hentes til iPhone. 

I appen kan du gratis uploade alle dine billeder til skyen, og så er der gode redigeringsmuligheder.

Vælg et billede, og tryk på ikonet med tre skydeknapper nederst. Her kan du trykke på Automatisk for hurtigt at forbedre fx kontrast og farver.

Vil du justere mere præcist, trykker du igen på ikonet med de tre skydeknapper, så kan du justere lys og farver eller benytte funktionen Pop, der justerer på forskellige parametre for at få billedet til fremstår mere klart.

Tryk på pilene ud for Lys eller Farve for at få yderligere muligheder. Her kan du fx ændre hudtoner, farvemætning, kontrast, højlys og skygger. Du kan holde en finger nede på billedet for at sammenligne med originalen. Klik på GEM øverst, når du er tilfreds.

> Læs mere om Android-smartphones

Vil du have yderligere muligheder med din mobiltelefon, kan du lige nu tegne abonnement og få tre objektiver til mobiltelefonen og 2 numre af Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...