Nikon D800

Med full-frame-kameraet D800 sparker Nikon nyt og effektivt liv i pixelræset. Kameraet har nemlig en opløsning på vanvittige 36,2 mio. pixels, professionel videokvalitet i Full HD samt et avanceret system til motivgenkendelse og fokusering. Om D800 alt i alt er en rendyrket vinder, kan du læse mere om her.

Hent hele artiklen og læs meget mere om Nikon D800.

Årets hidtil største overraskelse på kamerafronten er uden tvivl Nikons nye full-frame-kamera D800. Et kamera, som i den grad puster liv i det pixelræs, som ellers for spejlreflekskameraernes vedkommende syntes at have fundet et leje, hvor opløsningen typisk lå på omkring 20,0 mio. pixels ligesom på den største konkurrent Canon EOS 5D Mark III.

Med 36,2 mio. pixels sætter D800 selvsagt samtlige spejlreflekskonkurrenter til vægs, når det gælder opløsning. Forståeligt nok vil sådan en høj opløsning især glæde natur-, bryllups- og modefotografer, da der dermed er begrundet håb om at få nogle fremragende billeddetaljer. Derudover giver en opløsning på 36,3 mio. pixels fotografen mulighed for at beskære sine motiver ganske kraftigt uden synderligt kvalitetstab, hvilket er ideelt for fx fuglefotografer. Reportage- og sportsfotografer vil derimod nok møde D800 med en sund portion skepsis, da de enorme datamænger betyder, at kameraet ved fuld opløsning blot skyder fire fotos per sekund. Et andet problem kunne være kameraets evne til at håndtere støj. For med så mange pixels presset sammen på en billedsensor, som måler 36 x 24 mm, kan man frygte støj ved høj ISO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...