Polaroid camera
© Polaroid Originals

Polaroid-kameraet vender tilbage

Polaroid har igen gjort analoge instant-kameraer populære. Vi afprøver et Polaroid OneStep2 og ser billedet blive fremkaldt, og giver dig et overblik over den nye, analoge tendens.

31. oktober 2017

For de fleste af os vækker tanken om et polaroid-kamera nostalgi, men nu er de ikoniske kameraer, hvor billedet kommer ud med det samme, tilbage på hylderne i stor stil.

Ved Photokina-messen sidste år så vi flere nye kameraer, hvor billedet kommer ud med det samme fra forskellige producenter. Og der kommer hele tiden nye kameraer til.

Senest har selskabet the Impossible Project, der opkøbte Polaroids konkursbo i 2008, lanceret en udgave, der er næsten identisk med det klassiske Polaroid OneStep fra 1977.

Kamera hvor billedet kommer ud med det samme

I modsætning til andre retro-inspirerede instant-kameraer, som fx Fujifilm Instax SQ10, vi anmeldte tidligere på året, er det eneste digitale ved det nye Polaroid-kamera en micro-USB-port, der bruges til at oplade batteriet.

Der er hverken digital skærm eller hukommelseskort, og når du trykker på knappen, kommer  billedet ud på papir med det samme. Efter et par minutter er det færdige billede "fremkaldt" og klart til brug. 

Fuldstændig som på videoen herunder, hvor vi har testet det nye PolaroidOneStep2.

Dyre Polaroid-film

Det seneste Polaroid kamera, PolaroidOneStep2, kan bruges med gamle Polaroid-film, såvel som nye film fra The Impossible Project, der har overtaget Polaroids originale filmfabrik.

Polaroid film varierer i pris, men regn med at det koster mindst 15 kroner hver gang, du trykker på udløseren.

> Læs alt om kameraer her

Fujifilm instant kamera - Instax Mini 8 

instant kamera fra Fujifilm Instax Mini 8

Med Fujifilm Instax Mini 8 har du ganske få indstillingsmuligheder. Når du trykker på udløseren, kommer billedet ud med det samme.  

© Fujifilm Instax Mini 8

Det seneste Polaroid kamera er blot et ud af mange af den type kamera hvor billedet kommer ud med det samme. 

Et andet populært instantkamera er Fujifilm Instax Mini 8, hvor objektivet kan drejes for at tilpasse blænden til fx solskin og overskyet vejr.

Sidste skud på stammen, Fujifilm Instax Mini 9, har et spejl ved siden af objektivet, så du kan tilpasse kompositionen når du tager selfies.

Fujifilm laver deres egne film til Instax Mini-kameraerne. Du kan altså ikke bruge Polaroid film. 

Læs også: Se fotos fra kamera med 16 objektiver

Leica Sofort instant kamera

Leica Sofort kamera, hvor billedet kommer ud med det samme.

Leica Sofort er Leicas bud på et kamera, hvor billedet kommer ud med det samme. 

© Leica

Selv Leica er hoppet med på bølgen, og har lanceret et kamera, hvor billedet kommer ud med det samme. 

Instant-kameraet Sofort kan bruges med Leicas egne film, eller med film Fujifilm Instax Mini film.

> Vil du gerne tage bedre billeder med din gamle smartphone? Få 2 numre af Digital FOTO med det smarte 3-i-1-objektiv-sæt, som du let kan klikke på din mobiltelefon for kun 49 kroner

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...