Sony Alpha7R IV tager billeder
Verdenspremiere

Vi var med i Irland, da Sony Alpha7R IV blev lanceret, og her er vores første erfaringer med det vilde full-frame-kamera.

Sony Alpha7R IV: Her er vores første erfaringer og billeder

Vi har gjort os de første indtryk af det nye Sony Alpha7R IV, og her kan du læse, hvad vi synes, og du kan se de første testbilleder.

Sony har med lanceringen af Sony Alpha7R IV sat ny rekord. Det er nemlig med sine 61,0 mio. pixels det full-frame-kamera på markedet med den højeste opløsning.

Digital FOTO var til lanceringen af kameraet, og her kan du læse om vores første indtryk af Sony Alpha7R IV.

> Læs også: Nyt Sony Alpha7R IV byder på vild opløsning

De første erfaringer med Sony Alpha7R IV

Det er ikke længe siden, vi havde forgængeren Sony Alpha7R III som testvinder i Digital FOTO, så Sony skulle selvsagt træde forsigtigt for ikke at forringe et i forvejen glimrende kamera. 

Men det har de også gjort, stod det hurtigt klart, da vi som nogle af de første i verden overhovedet fik mulighed for at arbejde med det nye Alpha7R IV en times tid. 

Trods den ekstreme opløsning er det fortsat et lille, let og kompakt kamera. Det ligger bedre mellem hænderne end forgængeren, da håndgrebet er blevet gjort mærkbart større. 

> Læs også: Ny firmware giver dit kamera nyt liv


Et sprøjtende glas whiskey
Hurtig på udløseren

Sony Alpha7R IV klarer ti billeder i sekundet, hvilket vi har anvendt til billedet her for at fange whiskydråberne.

Endnu er plus er, at den i bund og grund unødvendige og tidsrøvende lås på døren til hukommelseskortet er blevet droppet.

Det bagerste funktionshjul på højre side af søgeren er kommet mere frem i lyset, og så er der kommet lås på eksponeringskompensationen. Også det er fint nok, for synes man ikke om den, kan man bare lade være med at låse det.

Store filer presser kameraet

Autofokus fungerer hurtigt og upåklageligt med de to objektiver, vi havde til rådighed, nemlig Sonys 24-70 mm F2.8 og den nye 135 mm F1.8.

Når vi kørte på fuld speed med ti billeder i sekundet, virkede det godt nok, som om bufferen var lidt sløv.

> Læs også: Nyt blad: Stort astrotema og test af 70-200 mm-teler

Det var der dog en forklaring på. Eller rettere to. Dels havde vi fået et langsomt kort med, og dels var kameraet indstillet til at skyde jpeg + raw. Det er normalt ikke noget problem, men når en raw-fil, som på Alpha7R IV, fylder lige godt 120 megabytes per styk, så skal det næsten presse kameraet, når man tager ti billeder i sekundet.


Portræt af rødhåret model
Fokus på øjnene

Sony Alpha7R IV har både fået realtime eyetracking ved videooptagelse og stillbilleder, hvilket gør det endnu lettere at få drønskarpe portrætter.

Sony har lyttet til feedback

Med andre ord oplevede vi ikke Alpha7R IV som et helt nyt kamera, men som en videreudvikling af Sony Alpha7R III, hvor Sony har lyttet til tilbagemeldingerne fra brugen af de tidligere modeller.

Billedkvaliteten, og ikke mindst detaljegengivelsen, er imponerende, og vi glæder os virkelig til at komme i gang med at lege med raw-filerne, så snart der kommer profiler til kameraet i Photoshop og Lightroom.

Hold øje med Digital FOTO og digitalfoto.dk/gearguiden, hvor vi – så snart det er muligt – vil komme med en fyldestgørende anmeldelse af Sony Alpha7R IV.

Farverigt portræt af to piger
Flotte detaljer og høj kvalitet

Opløsningen på imponerende 61,0 mio. pixels giver flotte detaljer. Du har også mulighed for at beskære til APS-C-format og få billeder på fremragende 26,2 mio. pixels.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...