Pentax K-1 Mark II
© Ricoh/Pentax

Pentax K-1 Mark II – flagskib med flere detaljer

Pentax K-1 Mark II er det nye flagskib i firmaets serie af spejlreflekskameraer, og en ny funktion kan give flere detaljer, når du skyder håndholdt.

22. februar 2018

Pentax K-1 Mark II har ligesom forgængeren K-1 en såkaldt Pixel Shift-funktion, hvor kameraet tager fire billeder, hvor sensoren forskydes én pixel mellem hvert, hvorefter de smeltes sammen. Det skulle give en højere detaljegrad og mere præcise farver.

Normalt skal den slags billeder tages på stativ, så udsnittet er nøjagtigt det samme i de fire billeder, men i Pentax K-1 Mark II er det nu muligt at tage billederne håndholdt.

Her bruger man funktionen Dynamic Pixel Shift Resolution, hvor kameraets indbyggede billedstabilisering korrigerer for de forskelle der kan være mellem de fire billeder. Pentax har lavet videoen herunder, der fortæller om den nye funktion.

Læs de seneste nyheder om spejlreflekskameraer her

Pentax K-1 kan blive til K-1 Mark II

Som på forgængeren er opløsningen på 36,2 mio. pixels, og kameraets ydre er stort set identisk. Huset er vejrbestandigt, og der er indbygget wi-fi og gps.

I forhold til K-1 kan ISO i K-1 Mark II dog komme helt op på 819.200, og kameraet skulle også være bedre til at håndtere støj.

Pentax K-1 Mark II

Skærmen er fleksibel og kan vrides i flere retninger ved hjælp af det specielle ophæng.

© Ricoh/Pentax

Har du et Pentax K-1, vil du faktisk kunne opgradere til Mark II. Her skal kameraet på værksted, hvor der bliver skiftet printkort og logo. Prisen på en opgradering er endnu ikke klar.

Pentax K-1 Mark II ventes at komme på markedet i april, og huset får en vejledende pris på 15.699 kroner.

Fedt Digital Foto-tilbud! Lækker Chill Faktor-jakke eller den nye udgave af "Photoshop-skolen" med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Vælg selv HER.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...