Pentax K30 klar til vandkamp

Selv hvis sommeren bliver rigtig våd, behøver det ikke være slut med at bruge spejlrefleks. Pentax er klar med en spændende løsning.

22. maj 2012

Pentax opgraderer sin serie af spejlreflekskameraer, og sætter med K30 fokus på dyder som høj hastighed og ISO samt et vejrbestandigt kamerahus. Tilmed er Pentax K30 det første spejlrefleks som sælges med vejrbestandige objektiver som standard.

K30 byder på en cmos-sensor i APS-C-størrelse på 16,3 mio. pixels, hvilket svarer til opløsningen i topmodellen K-5.Kamerahuset forseglet så det kan klare en rigtig våd sommer eller en tur i troperne og der er skruet op for lysfølsomheden, så kameraet kan tage billeder ved ISO 25.600. Pentax hævder, at billedstøj skulle være under rigtig god kontrol ved så høj ISO.

Kameraet er udstyret med en prismesøger, der dækker 100 procent. Desuden kan Pentax K30 tage 6,0 billeder i sekundet og præstere lukkertider op til 1/6000 sekund, så actionfotografer vil næppe gå forgæves her. Kameraet kan tage 176 jpeg-fotos eller 21 raw-billeder før bufferen er fuld.

Pentax har forbedret kameraets autofokus med teknologien SAFOX AF IX+, der skulle garantere en hurtigere og mere præcis fokus og der er indbygget billedstabilisering i kameraet ligesom der er integreret støvfjerner. Skærmen er på 3,0 tommer og består af 920.000 punkter. Betragtningsvinklen er på 170 grader. K30 lanceres sammen med to spritnye kitobjektiver, der ligesom kameraet, er forseglet. Der er tale om objektiverne DA 18-55mm WR og DA 50-200mm WR. Det er første gang, et spejlrefleks leveres med vejrbestandige objektiver som standard. Kameraet koster 5999 kroner og leveres i farverne sort, hvid og blå.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...