Vi har prøvet Canon EOS 70D

Vi har haft lejlighed til at prøve det nye Canon EOS 70D, der har et helt nyt autofokussystem og en række nye smarte funktioner i forhold til forgængeren. Se vores første indtryk af spejlreflekskameraet,

Den mest spændende funktion i det nye EOS 70D er den specielle cmos-sensor med Canons helt nye Dual Pixel CMOS AF-teknologi, hvor hver pixel er delt op i to lysdioder. Dermed kan man bruge hurtig fasedetektion under live view og videooptagelse i stedet for den langsommere kontrastdetektion.

Vi har prøvet en tidlig udgave af kameraet, som altså ikke er en produktionsmodel, og der er da også fart på autofokus under live view. Ved at trykke direkte på motivet på den berøringsfølsomme skærm, kan man nemt flytte fokus, og kameraet retter hurtigt ind og stiller skarpt på det, man trykker på, næsten øjeblikkeligt.

Bruger man kameraet uden live view, kan man glædes over, at man nu kan slå forskellige oplysninger til i søgeren. Fx kan man får vist gitterlinjer, som er en hjælp, når man komponerer, og EOS 70D kan også vise et lille vaterpas, så man er sikker på, at man holder kameraet lige.

En smart, ny funktion er en lille knap til indstilling af autofokusmetode, der er placeret ved siden af udløserknappen. Her kan man vælge fx vælge at bruge et enkelt fokuspunkt eller en gruppe af punkter. Og det er nemt at skifte fokusmetoden, mens man har øjet for kameraet, for man kan i søgeren følge med i, hvilken metode man vælger.

Kameraet ligger rigtig godt i hænderne og virker mere robust end forgængeren EOS 60D. Da kameraet ikke er en færdig produktionsmodel, har vi desværre ikke haft mulighed for at vurdere billedkvaliteten, men vi vender tilbage med en anmeldelse i bladet, når vi har fået en endelig model til anmeldelse.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...