Canon Digital Photo Professional 4

Vi har prøvet Dual Pixel RAW

Canon EOS 5D Mark IV byder på den nye funktion Dual Pixel RAW, der gør det muligt at flytte fokus. Nu har vi prøvet det, og her kan du se vores første indtryk.

31. august 2016

En af de spændende nyheder i det nye Canon EOS 5D Mark IV er muligheden for at skyde fotos med funktionen Dual Pixel RAW.

Her laver kameraet to let forskudte billeder af den samme eksponering, og det giver nye muligheder i raw-konverteringen, hvor man blandt andet kan flytte skarpheden en anelse.

Men hvor godt er Dual Pixel Paw så?

Vi har prøvet at flytte skarpheden en anelse, hvilket svarer lidt til mikrojustering. I vores eksempel har vi har taget et billede ved 35 mm på en afstand af omkring 80 cm på blænde F2.2.

Spændende funktion

Vores første indtryk er, at det fungerer fint, men det er meget små justeringer, man kan lave på denne fokusafstand, så du skal langt fra forvente en revolution.

Med andre objektiver og afstande kan effekten muligvis blive større, hvilket vi tester mere indgående, når vi anmelder det nye kamera.

Vi har brugt Canons nye version af raw-konverteren Digital Photo Professional 4 med funktionen Image Microadjustment. Her har vi zoomet godt ind på en detalje i billedet og flyttet fokus en smule frem mod kameraet – men vi taler om få millimeter. Herunder kan du trække i slideren for at se forskellen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...